70 nye emojis til iPhone

Xiaomi præsenterer kæmpe Mi Max 3 mobil

En af fordelene ved iPhones er, at Apple tilbyder et overskueligt antal modeller. To-tre nye om året plus et par ældre udgaver fra forrige sæson – det er alt.

Man kan selvfølgelig også mene, at netop dét er en ulempe. For kigger man ind hos Apples konkurrenter, vil man hos f.eks. Samsung, Huawei og Nokia finde en hel væg af telefoner til forskellige priser og med varierende specifikationer og funktioner.

Det gælder også hos kinesiske Xiaomi, der meget snart åbner sit salg på det danske marked via teleselskabet 3. Det bliver spændende at se, hvor mange forskellige smartphones fra verdens fjerdestørste mobilfabrikant, 3 vil tage hjem til Danmark.

Det kunne meget vel være Xiaomis nyeste, der havde officiel verdens-premiere i går. Den hedder Mi Max 3 og udmærker sig først og fremmest ved at have et meget stort batteri. Prismæssigt skal en nye Xiaomi placere sig i mellemklassen. Det vil nok sige under eller omkring 3.000 kroner på vores breddegrader.

Med Mi Max 3 går Xiaomi målrettet efter de mange mennesker, der er trætte af at lade deres fine smartphone op mindst én gang i døgnet. Er de ”heavy users”, har de mobilen siddende i en stikkontakt dagen lang, medmindre de er nødt til at gå ud med den.

Batteriet i den nye Mi Max 3 er på imponerende 5.500 mAh. Det normale i dag er mellem 3.000 og 4.000 mAh, og Apple klarer sig sågår med mindre. Den nye Xiaomi skal kunne køre to døgn på en opladning. Det er det rene svir.

Den slags opnår man ikke uden kompromis’er undervejs. Li-ion batterier nemlig både fylder og vejer noget rent fysisk. Når man samtidig indbygger en gigantisk skærm på 6,9 tommer, må resultatet blive en voldsom klods af en telefon.

Heldigvis er det ikke helt tilfældet med Mi Max 3, fordi Xiaomi udnytter de seneste fremskridt i moderne smartphone design. Meget tynde rammer om skærmen samt et display i det aflange 18:9 format gør, at telefonen faktisk ikke fylder meget mere end en mobil med seks tommers skærm for et år siden.

 

Xiaomi udstyrer sin mellemklasse-kæmpe med Qualcomms Snapdragon 636 processor, som fabrikanten – lidt misvisende – kalder for ”high end” i sine reklamer.

Den får 4 GB RAM og 64 GB lager at gribe tilbage på i standard versionen. En større udgave med 6 GB RAM og 128 GB lager skal også kunne fås, men så befinder vi os jo ikke længere i mellemklassen. Snarere tæt på toppen.

Den enorme 6,9 tommers skærm kommer med en nydelig grafik i Full HD+ kvalitet og 2.160 gange 1.080 punkter. Displayet klarer sig uden det famøse iPhone X indhak i toppen – og det er lidt overraskende. Netop kinesiske fabrikanter af Android mobiler har ellers gjort ”the notch” til årets store modefænomen.

Xiaomi er noget nær verdensmester i at fremstille ”value for money” mobiltelefoner. Mi Max 3 er ingen undtagelse, når man til en ganske lav pris får både markedets største skærm, største batteri – plus et dobbelt kamera på ryggen. Med sensorer på henholdsvis 12 og 5 megapixel. Selfie kameraet på fronten er til gengæld lidt beskeden med sin 8 megapixel sensor.

Priserne på det kinesiske marked for 4 GB/64 GB modellen begynder ved 1.699 yuan. Det kan oversættes til det samme i kroner. 6 GB/64 GB udgaven skal koste 2.000 kroner i Kina. Inden de når til Europa og Danmark, bliver telefonerne dog dyre som følge af EU’s import told….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

70 nye emojis til iPhone