En airbag til din smartphone

Xiaomi går efter teenage pigerne

Der er gode penge i at lave Special Editions af standard telefoner. Udstyret med lidt ekstra i pynt og finesser eller i farver, man kun kan få i en kort periode.

Apple har vist, hvordan man gør med sine røde iPhones, hvor en del af overskuddet går til AIDS- og HIV-bekæmpelsen.

OnePlus går så en lidt anden vej, når de designer specielle telefoner i anledning af nye storfilm. F.eks. OnePlus 5T til ”Star Wars” eller den nye OnePlus 6 til ”Avengers” premieren her i foråret.

Kinesiske Xiaomi, der inden længe kommer til Danmark via teleselskabet 3, går nu linen helt ud med sin n, som især teenage piger ude i Asien vil knus-elske.

Hatsune Miku er en virtuel popstjerne, som kun findes på internet. Den 16-årige japanske sanger med de lange grønne fletninger er skabt ved hjælp af animationer og musik software fra Yamaha. Hun er verdens mest succesrige ”Vocaloid” til dato – med fans overalt på kloden. Også i Danmark.

Over 22.000 sange er skrevet til den lille sangerske – hun er kun 158 centimeter høj og vejer 42 kilo. Nogle af dem er blevet store hits, hvorfor mange firmaer står i kø for at købe sig til lidt Hatsune Miku atmosfære på deres produkter.

Altså også Xiaomi, der er verdens fjerde-største smartphone fabrikant. Selve telefon er meget almindelig, men det er dens nye outfit bestemt ikke. Både mobil og den flotte gave-æske, den kommer i, er f.eks. helt i Mikus signatur farve – lys turkis. Xiaomi kalder kuløren Hatsune grøn, men begge dele er vel korrekt.

Bagsiden af telefonen er selvfølgelig pyntet med en sort streg-tegning af den virtuelle popstjerne. På skærmen optræder hun i flere farver – både som baggrunds-tapet, i små animationer og emojis, i spil, ringetoner – og i en håndfuld popsange, der ligger på mobilen, når man køber den.

Indpakningen er næsten endnu flottere. Boksen har plads til telefonen, et ekstra batteri-pack og en bunke af Hatsune Miku idolkort. Alt er designet af kunstnerne Mame no Moto og ZYre, der nyder høj respekt hos både Miku fans og Vocaloid samfundet.

På den særlige hjemmeside, som Xiaomi har indrettet til denne specielle mobil, kan man også se et billede af en cd. Så mon ikke der også medfølger en skive fyldt med Miku sange – og måske også popvideoer.

Xiaomis Mi 6X model, som det hele er bygget op omkring, er en nydelig mellemklasse mobil i iPhone X design. Det vil sige, at den har tynde rammer omkring den seks tommers skærm – der har naturligvis har indhak i toppen – ”the notch” som fænomenet kaldes.

Indenbords sidder en Snapdragon 660 processor, hele 6 GB RAM, 64 GB lager. Skærmen har aflangt 18:9 format og leverer Full HD+ opløsning med 2.160 gange 1.080 punkter. På bagsiden sidder to kameraer på 20 og 12 megapixel. Vertikalt oven over hinanden ligesom på iPhone X. Kameraet i indhakket på fronten skyder selfies med en 16 megapixel sensor.

Eneste problem med Xiaomis nye Mi 6X Hatsune Miku Special Edition telefon er ikke prisen. Den er meget lavere end iPhones. Udfordringen er at få fat i et eksemplar, hvis man er Miku fan.

Xiaomi fremstiller nemlig kun 5.000 eksemplarer, og man skal lade sig skrive op online til en. Det skal ske inden den 3. juli, og indtil videre har over 110.000 andre gjort det.

Skulle man alligevel være så heldig at blive inviteret til at købe en turkis telefon med en tegning af en japansk teenage pige på, koster den 2.100 kinesiske yuan. Det svarer til ca. 2.100 kroner….

https://www.youtube.com/watch?v=jhl5afLEKdo%20%20

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En airbag til din smartphone