Får Huawei comeback i 2022?

Hvilken musik lytter vi til?

(Foto: Bruce Mars / Unsplash)

Det kan godt være, at musik er et universelt sprog, som alle kan forstå. Men, hvad der lyder som sød musik i én persons øren, bliver opfattet som støj og skrat af andre.

En ny international undersøgelse afslører dog, at mange kan lide at lytte til værker af de store klassiske komponister, af rockens ikoner og af poppens divaer. Deres musik er nået ud til alle hjørner af vores klode.

F.eks. lytter flere sydafrikanere til hip-hop og Rhythm & Blues på digitale formater end amerikanere, hvor disse musikstile ellers har deres rødder.

59 procent af sydafrikanerne fortæller, at de streamer hip-hop, rap, soul og beslægtede typer musik mod kun 34 procent af amerikanerne selv.

USA overhales også i hip-hop lytning af en række lande, hvis musiksmag er meget blandet. Det er Mexico og Indien, viser den nye ”Global Consumer Survey” fra analysefirmaet Statista.

(Infografik: www.statista.com)

I disse lande lytter menneskene i gennemsnit til tre forskellige musik-genrer – 300 procent i undersøgelsen – hvor europæere og amerikanere ligger tættere på to.

I Sydkorea er befolkningen den mest ensrettede med hensyn til musiklytning. Her har indbyggerne I gennemsnit kun 1,8 favorit genrer, som de har drønende i øret for højttalere og hovedtelefoner.

Næppe overraskende elsker koreanerne deres egen popmusik. Over halvdelen lytter kun eller mest til K-Pop melodier. 51 procent for at være præcist.

Sydkoreanerne overhales dog af kineserne, der viser sig at være verdens mest pop-elskende folkefærd. 53 procent.

De lande, hvor rock-musik rangerer højest, er Mexico med 51 procent, USA med 47 og Brasilien med 45 procent.

Danmark er desværre ikke med i infografikken fra Statista, så sammensætningen af danskernes musiksmag kan jeg desværre ikke afsløre. Men prøv at teste jer selv for sjov skyld….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Får Huawei comeback i 2022?