Snart har vi et Denmark of Things

Når slanter er lig med succes

Ind imellem den massive dækning af prins Henriks død på alle danske hovedkanaler er der (heldigvis) mulighed for at se lidt andet tv i disse dage – f.eks. fodboldkampe fra Champions League.

Det er 22 fodbold-millionærer – ikke kun i kroner – som løber rundt på banen efter en bold og forsøger at få den placeret i nettet bag en sprællende målmand i hver ende.

Kun afbrudt af en dommer med en piftende fløjte, der ustandseligt løber ud på sidelinien for at kigge på et lille tv, om han nu dømte rigtigt eller forkert.

Spøg til side, for topfodbold er i dag Big Business. De store klubber bruger formuer på at købe spillere til deres bedste hold – og ofte er dyrere teams lig med de bedste resultater.

Kig f.eks. på Manchester City, der fører den engelske liga suverænt og tromler afsted i Champions League. Men ok, ManCity har også investeret over 6,6 milliarder kroner i sin nuværende trup – 878 mio. euro.

Det afslører denne nye infografik fra Statista, der bygger på tal fra CIES Football Observatory. Top-10 listen er lutter berømte fodboldklubber – langt de fleste fra England – nemlig hele syv styk.

Paris Saint Germain, der har betalt den højeste transfersum nogensinde for en enkelt fodboldspiller – brasilianeren Neymar – ligger på andenplads i investeringslysten….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart har vi et Denmark of Things