Google spærrer reklamer i Chrome

Snart har vi et Denmark of Things

Danmarks største it- og teleselskab vil give Internet of Things – også kaldet IoT eller ”tingenes net” – et endeligt skub, så den nye teknologi kan komme alle danskere og virksomheder til gavn,

IoT skal ikke bare bringe computere og smartphones på internet – dér er de allerede – men alle andre ting, man kan forestille sig.

Det kunne være køleskabet, skraldespanden, cyklen, elmåleren, hundehalsbåndet, husets alarm eller menneskets pulsmåler. I virkeligheden skal man forestille sig IoT som et nyt elnet, som alle vores ting jo allerede er koblet på via stikkontakter for at kunne fungere.

Tingenes internet har været længe undervejs, og vi ser dagligt nye eksempler på ting, det kunne bruges til. Tænk f.eks. på de stemme-styrede højttalere, som i øjeblikket er det helt store hit i USA, England og Tyskland.

I Danmark har Internet of Things manglet at få sit helt store gennembrud. Det kan komme med det nye Narrow Band IoT (NB-IoT), som TDC Group nu begynder at rulle ud direkte oven på sit eksisterende mobil netværk.

TDC har en stor fordel fremfor konkurrenterne. Selskabet har nemlig allerede et 4G netværk, der når ud til 99 pct. af danskerne.

Når TDC aktiverer det til IoT, vil både private danskere, den offentlige sektor og erhvervslivet kunne bruge Internet forbundne enheder alle steder. Selv mobile IoT-enheder som biler eller personligt sundhedsudstyr vil problemfrit kunne bruges landet over og kommunikere information lynhurtigt og trådløst.

TDC Erhverv har udviklet og installeret IoT og Smart City løsninger i flere år. De omfatter bl.a. intelligente trafik-systemer, sensorer til luftkvalitet, kloge skraldespande, smarte elmålere og bærbart medicinal udstyr.

Infografik over en by med IoT og Smart City teknologi. (Illustration: Skyworks Solutions).

På nuværende tidspunkt dækker TDC hele Storkøbenhavn med sin NB-IoT teknologi. Det næste skridt tages nu, så netværket bliver landsdækkende, efterhånden som TDCs partnere er klar til at tage IoT mulighederne i anvendelse.

Det overordnede formål med Internet of Things er at skabe nye og mere intelligente processer, der skaber værdi for brugere, virksomheder og samfund.

NB-IoT fungerer både indendørs og udendørs og bruger som sådan næsten ingen strøm. Netværket er derfor ideelt til at forbinde en masse enheder, som folk ikke i dagligdagen lægger direkte mærke til.

Det kan f.eks. være intelligente sensorer i veje og gader, skraldespande der fortæller hvornår de vill tømmes, p-pladser som fortæller når de er tomme eller græsplæner, der sladrer om, hvornår de skal vandes eller slås….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google spærrer reklamer i Chrome