Lav grimme ord om til søde beskeder

Det mobile kontor flyder

(Foto: Agnieszka Białek / Monolight Studio)

Et af de lidt uventede trends, som Corona pandemien har skabt, er de digitale nomader.

Folk, der arbejder via deres laptop og kan åbne “kontor” hvor som helst i verden. Bare der er en stikkontakt med en brugbar internet-forbindelse.

Selve fænomenet har eksisteret i mange år, men det er pludselig blevet super-aktuelt under Corona, hvor millioner af mennesker blev sendt hjem fra kontoret for at arbejde i deres dagligstue.

Hoteller tilbyder nu ophold med adgang til kontor-services. Eksotiske ferieøer vil nu leje ud til folk, der vil bo og arbejde der i længere tid osv.

De digitale nomader er pludselig blevet et eftertragtet folkefærd.

(Foto: Agnieszka Białek / Monolight Studio)

Det seneste forslag kommer fra Polen, hvor designeren Agnieszka Białek vil skabe flydende kontor-fællesskaber, der let kan flyttes og bygges op på f.eks. søer, floder, åer eller i havne-områder.

Bialeks idé, der er et eksamens-projekt fra Academy of Fine Arts i den polske storby Krakow, bygger på såkaldte Zen Pods.

De er fremstillet af sammenklappeligt kunststof og er store nok til, at man kan bruge dem både som kontor og sovested.

Hele landsbyer – ”enklaver” kalder den polske designer fænomenet – kan klikkes sammen med beslag og dermed udvides helt efter behov.

Hver pod har naturligvis vand, elvarme, strøm og er forbundet med verden udenfor via et trådløst Wi-Fi netværk.

(Foto: Agnieszka Białek / Monolight Studio)

 

Agnieszka Białek forestiller sig, at enklaven af kontorer kun kan nås ved hjælp af kajakker eller robåde. Målet er at give beboerne maksimal fred for fysiske besøgende.

Omvendt er der intet i vejen for at forbinde Zen værelserne med en flydende bådebro eller fortøje dem direkte ved landjorden.

Zen Pods skal kunne lejes ligesom hotelværelser i hele dage, uger eller måneder. Alternativt skal de også kunne bookes på timebasis til f.eks. møder eller dates.

Hvert modul kan 3D-printes og vil have en standard indretning med skrivebord, stol, sofa/seng, toilet/bad og eventuelt et lille køkken-hjørne. Hele herligheden er vandtæt og fremstillet af genbrugs-materialer.

Formentlig vil den første lille flydende by af Zen Pods blive installeret på Polens store Wisla flod, der bl.a. forbinder byerne Krakow, Warszawa og Gdansk med hinanden, inden den udmunder i Østersøen….

(Foto: Agnieszka Białek / Monolight Studio)

(Foto: Agnieszka Białek / Monolight Studio)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav grimme ord om til søde beskeder