Mobiler mod Corona

Her er Xiaomis første elbil

Kina er verdens største marked for elbiler, og kineserne har allerede flere elbil mærker end hele vesten tilsammen.

Nyeste navne i den kategori er elektronik giganterne Huawei og Xiaomi, der sammenligner fremtidens biler med smartphones på hjul.

Mens Huawei tilsyneladende vil udvikle digitale platforme til andre bilfabrikanter, er Xiaomi på vej med egne elbiler.

Verdens tredje-største smartphone producent investerer 10 milliarder dollars i elbil projektet. Med 15.000 folk i sine forsknings- og udviklings-afdelinger skal det nok lykkes for Xiaomi.

Konkurrenterne i Xiaomis øjne er det ikke de mange elbil fabrikanter i Kina. Næhh – Xiaomi har større ambitioner. Tesla og VW skal overhales.

Xiaomis ”første elbil” lever dog ikke op til ambitionerne. I mangel på en færdig egen elbil måtte kineserne ty til den næstbedste løsning.

Det er at udstyre en camper fra gulv til loft med Xiaomi teknologi. Mærket sælger jo I forvejen alt fra motionsure og smartphones til tv, klima-anlæg og hårde hvidevarer.

De er alle blevet integreret i denne klassiske camper med elmotor, som Xiaomi kalder for en RV – ikke en SUV. De to bogstaver står for ”Recreational Vehicle.”

Ifølge Xiaomis topchef og medstifter Lei Jun har tusinder af Xiaomi fans bedt firmaet om at bygge netop sådan et elektrisk drevet køretøj.

De ville have Xiaomis Smart Home produkter bygget ind i en camper. Komplet med Xiaomis egen Google Assistent rival Xiaoai.

Med andre ord kan man styre næsten alt i camperen med sin stemme. Sidde ved rattet og trykke på speederen skal mennesker dog selv. Endnu da.

Til gengæld kan passagerne på flydende kinesisk f.eks. beordre den kørende til at skifte til ”Movie Mode”.

Så tænder ikke kun Xiaomi tv-apparat eller video-projektor. Også rulle-gardinerne kører ned, og lyset tilpasses i styrke, som om man sad i sin egen mini biograf.

Man kan også tænde for mikrobølge ovnen med sin stemme, tjekke indholdet af køleskabet på sin smartphone skærm eller justere temperatur og luftfugtighed fra samme sted.

Desuden er en Xiaomi mobiltelefon forbundet trådløst med camperens avancerede sikkerheds- og alarm-system. Det omfatter kameraer i hvert hjørne og sensorer til både bevægelse, varme, vand osv.

Xiaomi har vist sin Mi Car camper på flere udstillinger i Kina. Monstro den også kommer til Danmark, hvor Xiaomi for nylig åbnede sin egen webshop….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobiler mod Corona