Mobiler er flyvende

Top-politikere og Twitter

(Foto: Alexander Shatov / Unsplash)

Twitter er blevet noget kedeligere, efter at USA’s ex-præsident Donald Trump blev sparket ud for livstid af det sociale medie i forbindelse hans kontroversielle udtalelser om det voldelige overfald på USA’s parlament.

Indtil den 9. november havde Trump ellers en af de mest læste Twitter konti overhovedet – og lå klart nummer ét blandt politikere i det sociale medie.

Trump havde 111 millioner følgere fordelt på sine to Twitter konti. @realDonaldTrump var hans egen private, mens @POTUS tilhører den siddende præsident i USA.

Nu er Donald Trump ude i kulden, og vi andre må nøjes med mere stilfærdige og politisk korrekte tweets. Slut med farverige personlige angreb, der langt hen ad vejen udgjorde Trumps måde at føre politik på.

Den indiske premier minister Narendra Modi har nu overtaget førstepladsen blandt toppolitikere på Twitter.

Modi har været en populær online skikkelse gennem flere år, og hans tilhængerskare er vokset støt – i skyggen af Trump. I dag har Modi 107,8 millioner følgere og er meget tæt på overhale Trumps rekord.

(Infografik: Statista.com)

Modi og andre international toppolitikere flytter nok ikke deres konti på Twitter og Facebook foreløbig.

Det gør Trump til gengæld. Han vil åbne sit eget sociale medie I løbet af de næste par måneder. Det skal tiltrække millioner af trofaste Trump tilhængere.

Trumps efterfølger I Det Hvide Hus – Joe Biden – besluttede straks efter sin tiltræden at lukke den officielle @POTUS præsident-konto på Twitter.

Han fandt, @POTUS var blevet alt for belastet af sin forgænger til, at den kunne anvendes til seriøs politisk kommunikation.

Biden er i stedet startet  helt forfra på Twitter med sin egen @JoeBiden konto. Det er gået ud over følger-skaren, der nu ligger på ca. 39 millioner.

Det giver ham dog en nydelig global tredjeplads blandt toppolitikerne på Twitter. Kun Narendra Modi og pave Frans har flere followers, afslører analysefirmaet Twimoplacy.

Paven er usædvanlig i denne sammenhæng. Hans @pontifex konto er fordelt på ni forskellige sprog. Det kan man da kalde en ægte global leder.

Donald Trump blev smidt ud af Twitter. Nu forsøger han at åbne sit eget sociale medie. (Foto: Pete Linforth / Pixabay)

Mange læsere vil nok bide mærke i, at den muslimske verden sætter et klar fodaftryk blandt de mest fulgte toppolitikere.

Med Tyrkiets Recep Tayyip Erdogan i spidsen sidder de muslimske politikere og magthavere på fem af de otte pladser i Twitters top.

I Danmark ved vi, at statsminister Mette Frederiksen foretrækker at bruge Facebook til sine aktiviteter i sociale medier.

Det er nok meget fornuftigt, for Facebook har 12 gange flere brugere hertillands end Twitter. Statsministeren har i øjeblikket 284.000 tilhængere på “fjæset”.

Men hvad med den mest magtfulde kvinde i toppolitik – Tysklands forbundskansler Angela Merkel?

Hun gider slet ikke sociale media. Hun overlader ”tweeting” sin regerings-talsmand Steffen Seibert.

Han har kun beskedne en million følgere på sin Twitter konto @RegSprecher, fortæller analyse firmaet twiplomacy.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobiler er flyvende