Mobil på indisk

Twitter fylder 15 år i dag

(Foto: Alexander Shatov / Unsplash)

”Just setting up my twttr”. Det var de berømte ord, da Twitters stifter og topchef Jack Dorsey skrev sin første tweet den 21. marts 2006. I dag for præcist 15 år siden,

Dengang ramte Twitter et behov hos folk, der gerne vil have et enkelt og hurtigt kommunikations-værktøj.

Med sine korte meddelelser på maksimalt 140 tegn, som siden er blevet fordoblet, fandt Twitter hurtigt et stort publikum hos især tech-freaks og brugere i mediebranchen.

Det gælder også i Danmark, hvor Twitter fortsat anvendes mest af en elite med politikere, kunstnere, journalister – og mærkelig nok også offentlige myndigheder. Facebook er meget mere folkelig.

Fem år efter sin start nåede Twitter 100 millioner brugere verden over. I slutningen af 2013 gik Twitter så på børsen under stor medie-opmærksomhed.

Alt var fint i Twitter universet dengang. Desværre kun i kort tid. Derefter tabte fremgangen fart, og selskabet tabte penge.

I 2015 dykkede Twitters aktier i pris, da mange investorer opdagede, at Twitter ikke kunne kopiere Facebooks succes med at skabe et socialt medie for masserne.

(Foto : Chris J. Davis / Unsplash)

Da Facebook fejrede sin 15-års fødselsdag for lidt over to år siden, lå Mark Zuckerbergs sociale medie på et helt andet niveau end Twitter:

Facebook havde f.eks. 1,5 milliarder daglige brugere mod Twitters 192 millioner. Facebooks omsætning var på knap 56 milliarder dollars – Twitters på 3,7.

I dag ser Twitter til at have accepteret, at Twitter ikke er og aldrig vil blive et Facebook nummer to. I stedet forsøger Twitter nu at finde sine egne lukrative nicher i markedet.

Twitter satser f.eks. på live-kommentarer til og diskussioner om sports-kampe, ”breaking” nyheder og historier fra underholdnings-branchen.

Desuden er Twitter gået i samarbejde med Google om at kunne vise YouTube videoer som en integreret del af sine tweets.

Det er en strategi, som marked og investorer godt kan lide Twitters aktier er steget med 400 procent siden maj 2016 og handles i dag til nær rekord-høje priser.

Glemte jeg sige til lykke med den halvrunde fødselsdag, Twitter….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil på indisk