Google passer din søvn

Galaxy til gode priser

Galaxy A52 med 5G. (Foto: Samsung)

Samsungs topchefer lovede allerede for et par år siden, at mellemklasse telefoner fremover vil få mange features, som man i dag betaler i dyre domme for på topklasse smartphones.

Den sydkoreanske gigant har bestemt holdt sine løfter. F.eks. var Samsung den første fabrikant, der udstyrede ret billige mobiler med fire kameraer. Desuden var Samsung blandt de første med 5G i budget klassen.

I dag kom næste trin i skikkelse af en opfrisket familie af mellemklasse telefoner, der bl.a. omfatter Galaxy A52, Galaxy A52 5G og Galaxy A72.

Features, der er arvet fra de dyrere Galaxy S21 telefoner, er f.eks. hurtige Super AMOLED skærme på op til 120 Hz. Det samme gælder fire gode billed-skydere på ryggen.

De nye Samsung Galaxy A52 og A72 telefoner fås i fire farver. (Foto: Samsung)

Den nye Galaxy A52 er en smule større end sin forgænger A51. Den ekstra plads har Samsung udnyttet til et større batteri på 4.500 mAh, der skal kunne køre hele to dage på en opladning. Den kan så foregå med 25 watt via kabel.

Skærmen er på 6,5 tommer og i Full HD+ format med 2.400 gange 1.080 punkter. Opdaterings-hastigheden er 90 gange i sekundet eller det samme i Hz.

Hoved-objektivet blandt de fire kameraer på ryggen af A52 er på 64 megapixel. Det assisteres af en 12 MP ultra vidvinkel og to 5 MP linser til makro og dybde.

Galaxy A52 er vandtæt efter IP67 og vejer 189 gram. Telefonen fås i farverne sort, hvid, blå og violet. De samme kulører igen i de to andre nye Samsunger.

Galaxy A72 er en stor telefon med 6,7 tommers skærm. (Foto: Samsung)

 

Galaxy A52 er dog kun til 4G. Hvis man vil fremtidssikre sig selv, må man gå efter 5G varianten.

Den ligner lillebror til forveksling, men har både hurtigere skærm – 120 Hz – og en hurtigere processor med 5G integration.

Samsung bruger forskellige motorer, alt efter hvor telefonerne skal sælges i verden. I tilfældet Gaæaxy A52 5G ser det ud til at blive Qualcomms nye Snapdragon 750G chipsæt.

Den tredje nyhed er Galaxy A72. Det er en maxi udgave af A52 med en skærm på 6,7 tommer og et batteri på hele 5.000 mAh.

 

Der er også en forskel i kameraerne bagpå: A72 har en telelinse på 8 megapixel i stedet for makro linsen på A52 til nær-optagelser.

Men igen Galaxy A72 er kun til 4G, hvad langt de fleste bestemt også kan nøjes med. På den anden side – mon Samsung ikke dukker op med en 5G variant, inden året er omme?

De tre Samsung nyheder er langt hen ad vejen ret ens – både i features og farver. De banker til gengæld fast med syvtommer søm, at Samsung vil være det stærkeste mærke i den mobile mellemklasse.

Samsung Galaxy A52 skal koste fra 2.599 kroner på det danske marked, mens man skal betale 3.199 kroner for 5G varianten. Galaxy A72 er prissat fra 3.399 kroner….

Galaxy A52. (Foto: Samsung)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google passer din søvn