Klassiker får nyt indhold

Google passer din søvn

(Foto: Google)

Det er efterhånden tre år siden, at Google lancerede sin første Nest Hub. Dengang hed den Home Hub:

En stemme-styret højttaler i et elegant outfit med lille farveskærm og den smarte Google Assistent indeni.

Den første Nest Hub, som Google selv kalder for en smart billedramme, blev en solid succes. Derfor vil Google ikke gen-opfinde hjulet med efterfølgeren.

Designet er det samme. De fleste funktioner ligeså. Den største nyhed er, at Google nu vil forbedre sine kunders søvn ved hjælp af Nest Hub.

Til det formål har Google indbygget sin egen Soli radar-teknologi, der første gang blev vist i Google telefonen Pixel 4.

(Foto: Google)

Radaren gør det muligt at opdage personers tilstedeværelse i lokalet. Både deres bevægelser og selv små minespil – ”gestures” – kan genkendes.

Når man placerer Nest Hub enheden på sengebordet, kan den ”se”, hvordan personen i sengen bevæger sig. Helt uden at forstyrre privatlivet med et kamera.

Ved hjælp af kunstig intelligens kan Google så bruge en kombination af input fra radar og en mikrofon i Nest Hub. Desuden måles temperatur og lyset i soveværelset.

Google hævder, at målingerne er så præcise, at Nest Hub kan registrere den sovendes åndedræt og kropsbevægelser i sengen. Naturligvis husker Google også snorken, hosten og andre lyde under søvnen.

Nest Hub skal sågar være i stand til at koncentrere sig om en enkelt person under dynen. Andre mennesker i sengen bliver ignoreret for ikke at forstyrre søvn-målingen.

Når måle-personen så er vågen, kan Google kvittere med en rapport på Nest Hubs skærmen.

(Foto: Google)

Rapporten fortæller om personens søvn-rytme, kommer med advarsler eller anbefalinger ting, man kan gøre for at få en mere rolig og sund søvn fremover.

Google er udmærket klar over, at mange mennesker vil føle det ubehageligt, når elektronikken trænger helt ind i soveværelset.

Derfor bliver alle målinger og søvn-analyser grundlæggende holdt på selve Nest Hub enheden, hvor man naturligvis kan slette dem efter brug.

Hvis man ønsker det, kan de dog også deles med Googles Fit app på mobil, tablet eller laptop.

Desuden kan de lægges på ens Fitbit profil. Google ejer i dag Fitbit med motions-armbånd og smartwatches.

De sendes ikke ud på nettet og kan ikke downloades på f.eks. en ekstern smartphone, tablet eller pc.

Googles Nest Hub kan også bruges til at tjekke vejrudsigter, emails, spille musik, vise tv eller for den sags skyld hjælpe med at lave med at lave mad i køkkenet ved at vise YouTube videoer. (Foto: Google)

Ud over den vigtige søvn-måling har Google bl.a. også forbedret den generelle lydkvalitet i Nest Hub

Det samme gælder touch-skærm funktionerne, hvor den nye Nest Hub kan forstå håndbevægelser i luften til at styre f.eks. afspilning af musik og video. Man skal blot holde hånden op foran skærmen, hvorefter afspilning stopper eller starter.

Endelig har Google udvidet selve intelligensen i Nest Hub. Det sker via en særlig ”lære-chip”, der kan håndtere de vigtigste forespørgsler til Google Assistent.

Så behøver apparatet ikke gå online hver gang og kalde Googles servere i skyen for at kunne give et svar. Det vil nok i sidste ende virke hurtigere og mere flydende.

Anden generation Google Nest Hub kan forudbestilles nu til priser fra 100 dollars eller ca.   kroner på det amerikanske marked.

Den gamle version af Nest Hub – uden søvn-manageren – koster 749 kroner på det danske marked. Googles danske hjemmeside har endnu ikke info om den nye udgave….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassiker får nyt indhold