Apple Watch redder liv

Elgiganten genbruger sikkert

(Foto: Cottonbro / Pexels)

Den store varehus-kæde Elgiganten har allerede i en årrække hjulpet sine kunder med at komme af med deres kasserede apparater. Lige fra gamle mobiltelefoner til store amerikanske køleskabe.

Disse services udvides nu med ”Secure Collect”. Den henvender sig specielt til kunder, som afleverer ting, der kan indeholde ikke-slettede data. Det er først og fremmest gamle pc’er, mobiltelefoner og tablets.

Elgiganten har i den forbindelse allieret sig med det svenske firma Recipo, der kan sikre, at persondata og andre informationer, som måtte være efterladt på f.eks. en harddisk eller et memory-kort i mobilen ikke havner i de forkerte hænder.

Alle Secure Collect containere er låst og plomberede, så kun autoriseret personale kan få adgang til den indsamlede elektronik.

Samtidig er containerne designet, så det er umuligt at række en hånd ind i containeren efter den indleverede elektronik. Først når containerne er kørt til genbrug og endelig sletning, åbnes de af autoriseret personale i et sikkert lokale.

Elgiganten er ved at opstille særligt sikrede Secure Collect containere i sine varehuse landet over. (Foto: Elgiganten)

Secure Collect er indført i de fleste Elgiganten varehuse på nuværende tidspunkt. Alle varehuse vil have det inden udgangen af marts.

Elgiganten tager gratis imod alle elektriske produkter, uanset hvor de måtte være købt. Desuden kan kunderne komme af med brugte batterier og få hjælp til returnering af gamle apparater ved levering af nye.

Den store varehus-kæde har flere miljø- og genbrugs-relaterede initiativer i gang. Det gælder bl.a. Elcare universet, der ligger på elgiganten.dk.

Via Elcare har kunderne mulighed for at købe millioner af komponenter og reservedele, som de kan bruge til at reparere eller opgradere deres elektroniske udstyr.

På den måde forlænges apparaternes levetid, og naturen forskånes for nok en omgang elskrot på lossepladserne….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch redder liv