Beastie Boys giver lyd fra sig

Googles højttalere nu i butikkerne

I går åbnede Google for salget af sine Home højttalere i Danmark. Dermed har danskerne omsider fået åbnet for den nye fagre verden, hvor vi både styrer musikken og snart resten af hjemmet med vores stemmer.

For 14 dage siden lancerede Google den danske udgave af sin Assistent software. Den er den officielle forudsætning for, at Assistent kompatible gadges kommer på markedet i Danmark. Dem har man ellers allerede kunnet købe længe online eller via mindre forhandlere, men så kun ved at tale engelsk (eller tysk) til dem.

Google har allieret sig med landets største kæde af elektronik varehuse – Elgiganten – til at markedsføre i første omgang sine Home Mini og Home højttalere. Alternativt kan man også købe dem via Googles danske online butik.

Google bliver dermed den første af de tre store i stemme-styrede systemer, som lander på vores breddegrader. Amazons Echo højttalere med Alexa assistenten i og Apples HomePod højttaler med Siri sælges allerede i millionvis i store lande som USA, England og Tyskland. Desuden er Samsung også på vej med Bixby som det fjerde alternativ.

Google får dermed et forspring på det danske marked, selvom danskerne næppe tæller meget i det store globale regnestykke. Omvendt har Google hele Danmark for sig selv, så længe Amazon ikke er ankommet på vores breddegrader – og dét kan sagtens kaste et stort salg af sig til de mange teknologi-hungrende danskere. Især her op til jul.

På hjemmemarkedet i USA går Googles Home højttalere stærkt frem, men de fleste husholdninger har allerede købt en Amazon Echo boks.

I årets andet kvartal var Googles lille Home Mini verdens mest solgte højttaler. 2,3 millioner eksemplarer solgte Google af den i april, maj og juni.

Ifølge Strategy Analytics havde Amazons stemme-styrede højttalere en amerikansk markedsandel på 61 pct. Google sidder på 17 pct. af den installerede base, mens Apple kun har 4 pct. Resten af procenterne fordeler sig på andre producenter som f.eks. JBL, Harman, B&O, LG osv.

Både Google Home og Home Mini højttalerne har mikrofoner indbygget, som kan reagere på de kommandoer, som ejerne siger til dem. I princippet kan mic’erne dog også opfange alt andet, hvad der bliver sagt i rummet – og denne mulige overvågning har ført til en del kritik fra forbruger-organisationer og folk, der gerne vil beskytte deres privatliv.

En række forskellige leverandører af tilbehør og online services benytter Googles officielle ankomst med Home til at markere sig på det danske marked.

Den danske udgave Googles Home højttalere sælges nu via Elgiganten.

Det gælder bl.a. Philips med sine smarte Hue pærer, xxxxx og streaming tjenesten Viaplay. På sidstnævnte kan man f.eks. bruge sin Google højttalere og sin stemme til at søge og navigere rundt i udvalget af film og tv-serier.

Den lille runde Google Home Mini koster 449 kroner, mens man skal betale 1.149 kroner for den noget større og dåse-formede Home. Køber man dem i dansk udgave før den 25. marts næste år, får man et prøve-abonnement på YouTube Music Premium tjenesten med i købet.

YouTube ejes også af Google, og musik-tjenesten til 119 kr. om måneden skal konkurrere med Spotify, Apple Music og YouSee Musik….

Google Home er en 360 graders rundstrålende og trådløs højttaler. Via dens indbyggede mikrofoner kan den styres af brugernes stemmer.

Den lille og billige Mini har ikke samme lydkvalitet som storebror Home. Til gengæld kan man have den med overalt og f.eks. hænge den op.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beastie Boys giver lyd fra sig