Giv din mobil fingeren

Googles stemme-højttalere til Danmark den 24. oktober

Det ser omsider ud til, at det smarte hjem nu flytter ind hos danskerne i større målestok. Google har lanceret en dansk version af sin digitale Assistent, og det vil åbne dørene på vidt gab til fremtidens bolig.

Den 24. oktober kommer Googles stemme-styrede Home højttalere til salg. De er en forudsætning for, at man kan få det fulde udbyttede af Assistent, når man vil kontrollere store dele af hjemmets elektronik ved blot at sige ”Hej Google” og efterfølgende f.eks. ”dæmp lyset i køkkenet”, ”tænd alarmen udendørs” eller ”hvordan bliver vejret i morgen tidlig?”

Elgiganten bliver den første danske kæde, hvor man vil kunne købe Googles Home og Home Mini højttalere. De kan forudbestilles fra i dag på www.elgiganten.dk eller i en af kædens varehuse. Rent fysisk dukker de dog først op om knap to uger.

I 2017 solgte Google over fem millioner eksemplarer af sine Home højttalere. Det svarer til over et eksemplar hvert sekund.

Både Google og Elgiganten regner selvfølgelig med, at højttalerne, man kan snakke med, bliver et af julens helt store hits. I USA, England og Tyskland har man kunnet købe smarte bokse i flere år, mens indbyggere i små lande som Danmark eller Sverige har måttet kigge misundeligt til udlandet.

Smarte højttalere er ikke mindst blevet et kæmpehit i USA, hvor man i dag regner med, at hver tredje husholdning har mindst ét eksemplar stående. Med danskernes sædvanlige åbenhed over for nye teknologi vil det sikkert også gå stærkt med udbredelsen herhjemme.

Google har samtidig meddelt, at Assistenten nu kan arbejde sammen med 10.000 forskellige enheder fra 1.000 forskellige fabrikanter. For et halvt år siden var det kun 1.500 apparater. Så man må sige, at Google har haft voldsomt travlt med at udbrede sine intelligente teknologi.

I fremtiden skal vi vænne os til, at vi taler til og med vores højttalere.

Det kan også ses i de amerikanske salgstal, hvor Googles Home højttalere har overhalet konkurrenterne fra Amazon med flere længder.

Hidtil har Amazon ellers været verdens nummer ét med sin Alexa teknologi og sine Echo højttalere. De kan bruges til 20.000 opgaver, hævder Amazon. Så i hvert fald på dét punkt er Amazon stadig foran.

Spørgsmålet er så, hvornår verdens største online butik følger Google ind på det danske marked. Rygterne har fortalt, at det ville ske før jul – når Amazon samtidig offentliggør planerne for et skandinavisk kæmpe-lager. Hvis det er tilfældet, må vi snart høre nyt fra Amazon.

Bestseller er den lille og billige Home Mini har potentialet til at blive julens helt store gave-idé.

Google begrunder den sene ankomst på det danske marked med, at Assistenten ikke bare skulle oversættes direkte. Den skal kunne forstå, hvad danskerne siger og mener. Lære vores dialekter, humor og kultur at kende.

For Elgigantens administrerende direktør er ”smarte” højttalere den næste store ting, der vil ændre måden, vi bruger teknologi på. Med vores egen stemme som værktøj:

”Googles Home højttalere bliver årets julegave. Mange har ventet utålmodigt på deres ankomst til Danmark. De vil skabe et helt nyt marked for elektronik, når vi fremover kan give stemme-beskeder til alt fra mobiltelefon og stereoanlæg til mikrobølgeovn, baby kamera i børneværelset eller gå i online dialog med en virtuel kok om forberedelsen af aftensmaden,” forklarer Peder Stedal fra Elgiganten….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giv din mobil fingeren