Hver tredje streamer tv gratis

Giv din mobil fingeren

Har du altid ønsket dig, at din telefon kunne prikke dig diskret på hånden, armen eller skulderen, når der ankom en notifikation – og du havde din smartphone stillet på helt lydløs?

Eller at mobilen kunne komme krybende hen til dig, hvis den var endt uden for rækkevidde på det store mødebord?

Nej hvor ærgerligt. Ellers kunne du godt være med i målgruppen for den ekstra finger til mobilen, som franske designere har udviklet. MobiLimb hedder nyheden, der fungerer som en lille robotarm på telefonen eller ens tablet.

Ved første øjekast ligner MobiLimb en creepy opfindelse fra en gyserfilm. Den kunne helt sikkert også fungere som sådan. Tænke sig, hvis ens mobil begyndte at kærtegne sin ejers hånd – eller for den sags skyld en anden person ved bordet. Sikken et hvin, der kunne komme fra de tilstedeværende damer.

Men den franske finger behøver slet ikke være uhyggelig. Det var slet ikke tanken. Tværtimod skulle den fungere som en praktisk lille hjælper. Den kan f.eks holde telefonen oprejst, hvis man vil følge med på skærmen eller deltage i et video opkald.

Fingeren kan også hjælpe med at holde ekstra godt fast på mobilen. Den klynger ligesom telefonen til ens hånd. Som et lille barn klynger sig til en voksen, når det sidder på arm.

MobiLimb består af nogle stykker aluminium, fem servo motorer, en Arduino mikroprocessorer og et antal sensorer, der styres fra en app på mobiltelefonen. En ekstra finger på hånden så at sige.

På sin hjemmeside forklarer en af opfinderne, Marc Teyssier, hvorfor MobiLimb kan være helt uundværlig for mange mennesker:

”Moderne robot teknologi går ud på at overvinde de fysiske begrænsninger af den menneskelige krop. Vores idé er at overvinde mobiltelefonens grænser. Den kan meget mere, når den får en robot-arm monteret på.”

Sandt nok. Hvis man altså har brug for det.

På lidt længere sigt kunne man f.eks. forestille sig, at MobiLimb kunne forstå menneskelig tale og blive koblet sammen med personlige assistenter som Amazon Alexa, Apple Siri, Samsung Bixby, Microsoft Cortana eller Google Assistant.

Så kunne man bede sin telefon om at betjene sig selv. Glem alt om fedtfingre på mobilens display. Hvad der skal røres eller trykkes, sørger MobiLimb for.

MobiLimb er i øvrigt slet ikke science fiction. Alle med lidt finger-færdighed vil inden længe kunne downloade Open Source dokumentation til at bygge sin egen finger.

Inden da har fingeren dog sin officielle verdenspremiere. Det foregår på UIST 2018 konferencen om bruger-interfaces i Berlin den 14. oktober….

https://www.youtube.com/watch?v=Ej0B1dSnqOg%20

 

Fingeren ligner en lille kran, når den sidder foldet sammen og i hvile.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hver tredje streamer tv gratis