Amazon er ikke størst

Apple dropper sin højttaler

(Foto: Apple)

Apple er åbenbart begyndt at rydde op i sit efterhånden store udvalg af hardware i både computere, telefoner og højttalere.

I hvert fald har Apple droppet sin første trådløse HomePod højttaler.

HomePod, der har været på markedet siden 2018, er blevet rost for sin lydkvalitet. Rigtig Hi-Fi i forhold til de fleste andre Bluetooth højttalere på markedet.

HomePod led imidlertid af den kroniske Apple sygdom – for høje priser i forhold til konkurrenter fra f.eks. Google, Amazon og JBL.

Den store HomePod højttaler dør. Den lille HomePod mini længe leve. (Foto: Apple)

Apple kan normalt kompensere for sine priser ved at gøre sine produkter ekstra elegante og trendy.

Det gik bare ikke med HomePod, som Apple ellers satte ned med næsten 1.000 kroner på det amerikanske marked.

I Danmark har HomePod aldrig været officielt lanceret, så den glimragende højttaler vil ikke blive savnet hertillands.

Apple vil i stedet satse på den mindre og billigere HomePod mini. Den kom på markedet sidste efterår har ifølge Apple selv været et stort hit.

Apples dyre iMac Pro alt-i-en computer udgår, når lageret er solgt. (Foto: Apple)

Mini koster altså også kun en fjerdedel af den oprindelige HomePod og en tredjedel af den discountede HomePod. Heller ikke mini sælger Apple på det danske marked.

Nyheden om HomePods død kommer kun et par dage efter, at Apple har ladet sive, at den store iMac Pro computer udgår.

Den sælges kun, så længe lager haves – og stadig til de gamle priser fra 43.000 kroner og opefter.

iMac Pro ser ud til at være kommet i klemme mellem den nyere iMac model fra 2020 og det store Mac Pro tårn, som professionelle brugere foretrækker.

Spørgsmålet er, hvor længe iPhone 12 mini overlever. Apple har skåret produktionen af den lille telefon ned med 70 procent. Efterspørgslen ligger på de større iPhone 12 modeller. (Foto: Apple)

Den seneste iMac introducerede hurtige SSD-diske i Apples stationære pc’er og leverede kraftigt forbedret grafik og skærm. Prisen er også langt lavere end på Pro – fra 16.000 kroner med 27 tommer skærm.

Spørgsmålet er så nu, om iPhone 12 mini forsvinder, når Apple lancerer sin 13. generation telefoner til efteråret.

For nogle dage siden kunne Leifshows fortælle, at Apple har skruet produktionen af iPhone 12 mini ned med 70 procent. Apples kinesiske fabrikker skal hellere samle flere af de dyrere iPhone 12 modeller, der går som varmt brød.

Ideen med iPhone 12 mini og dens 5,4 tommers skærm var at bygge bro mellem Apples lille iPhone SE til lav pris og de store iPhone 12 modeller. Det ser ikke ud til at være lykkes….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon er ikke størst