Fitbit Ace 3 ur er til børn

Apple vil bygge 5G i Tyskland

(Foto: Apple)

Alle ved, at Apple tjener masser af penge. Apple er jo en af verdens mest værdifulde virksomheder, der kun lige er overgået af Saudi Arabiens nationale olieselskab.

Apple kommer dog ikke sovende til sin succes. Hvert år bruges milliarder på udvikling og forskning – og nok lige så mange penge på at forsvare sin imponerende markeds-position.

Det seneste nye er, at Apple vil bruger over en milliard euro – ca. 7,5 milliarder kroner – på udviklingscenter, der skal placeres i den sydtyske storby München.

Bayerne ser sig i forvejen som Europas Silicon Valley med verdenskendte firmaer som Siemens, BMW, batteri-giganten Varta eller chip-fabrikanten Infineon.

Apples nye design center i München bliver drevet 100 procent af vedvarende energi. (Foto: Apple)

Apple vil imidlertid ikke placere sit nye European Silicon Design Centre ude i industri-kvartererne:

Apple har i stedet købt en grund inde inde midt i Münchens bykerne, hvor der skal rejses en hypermoderne bygning på 30.000 kvadratmeter.

Ligesom alle andre nye Apple bygninger verden over vil det nye design center blive drevet 100 procent af vedvarende energi som solceller og vindmøller.

Centret bliver hjemsted for Apples stærkt ekspanderende ”cellular division”, der skal bygge iPhone chips til 5G, efterfølgeren 6G og andre fremtidige trådløse teknologier.

München er i forvejen Apples største og vigtigste udviklings-by i Europa, så placeringen af det nye 5G center giver god mening.

Apple kommer til at beskæftige 4.500 mennesker i München. 1.500 vil være ingeniører fra 40 forskellige lande. (Foto: Apple)

Når Apple flytter ind i det nye bygnings-kompleks, vil det have 4.000 ansatte. 1.500 af dem bliver ingeniører fra 40 forskellige lande.

Ud over trådløse teknologier skal de mange kloge hoveder arbejde med bl.a. power management design og application processorer, skriver Apple i et blog-indlæg.

De øvrige Apple afdelinger i Bayerns hovedstad har i forvejen haft en stor finger med i chip-designet til iPhone, iPad, Apple Watch og Mac computere.

Tyskland er også et vigtigt element i hele Apples globale forsynings-kæde. Apple har således investeret over 15 milliarder euro på at købe sig ind i 700 tyske firmaer.

Det gælder bl.a. Varta, der bygger batterierne til AirPods, den børsnoterede chip-gigant Infineon og kemi-selskabet DELO, hvis produkter indgår i Face ID teknologien i de nye iPhone 12 telefoner….

To af Tysklands 15 Apple Stores ligger i München. (Foto: Apple)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitbit Ace 3 ur er til børn