Xiaomi jager Microsoft

Apple vil dominere i bilen

(Foto: Apple)

Når Apple nu ikke selv har en iCar eller en egen elbil – i hvert fald ikke sådan lige om hjørnet – kan man jo lige så godt bruge mellemtiden til at erobre plads i så mange andre bilmærker som muligt.

Det er Apple i fuld gang med og har indtil videre hentet 13 kendte bilmærker til sit Apple CarPlay system. Det seneste er Polestar, der hoppede med på vognen i dag.

Mercedes nævner Apple også, men ifølge tyske automedier er luksus-mærket ikke helt afklaret på den front

Med Acura, Audi, Ford, Honda, Infinity. Jaguar, Landrover, Lincoln, Nissan, Polestar, Porsche, Renault og Volvo i garagen har Apples udviklingsfolk vel også rigeligt at lave.

Polestar meddelte i går, at man vil integrere Apple Carplay i alle sine elbiler. (Foto: Polestar)

De fleste forbinder Apple Carplay og det konkurrerende Google Auto med bilernes underholdning-systemer.

Begge betjenes som regel fra en skærm i midten af instrument-brædtet og kan henholdsvis integrere iPhone og Android telefoner trådløst i bilen.

Apples ambitioner er dog meget større. Apple vil meget dybere ind i bilernes elektronik, så man f.eks. også for Apple design i de centrale instrumenter bag rattet foran chaufføren.

Apple har også noget at have sine ambitioner i: Ifølge Apple selv sidder der iPhone integration i 98 procent af de nye personbiler, som sælges i USA. Desuden vil 79 procent af amerikanerne kun købe en ny bil, hvis den har Apple Carplay.

Carplay er dermed Apples største upåagtede succes i mange år. Mens hverken iPhones eller Mac’er har en markeds-dominerende position, er Carplay godt på vej til at få det.

Hvad Apple har i tankerne, får vi at se med en ny version af Carplay i 2023. Da vil vi se de første bilmodeller, hvor Apple har overtaget alle displays– og ikke kun med streamet musik, podcasts, videospil og navigation.

På Apples WWDC 2022 udvikler-konference for nylig kunne deltagerne se et dusin nye Carplay skærme, hvor man kunne skifte baggrunde, funktioner og designs på stort set samme måde, som man i dag betjener en iPhone eller en iPad.

Skærmene indeholder informationer, som hidtil har været forbeholdt bilfabrikanterne selv. Det er f.eks. hastigheds-visning, omdrejningstal, benzin-måler, kølevands-temperatur, gear-valg, kilometer-tæller osv.

Også eksterne it-fabrikanter er hoppet i Carplay vognen. Det gælder f.eks. Ciscos Webex konference-system, der lader online mødet fortsætte i bilen. (Foto: Cisco)

Alle disse oplysninger kunne ekstern software som Carplay eller Google Auto kun vise, hvis de lyttede med på bilernes OBD-2 stik eller den såkalde CAN-Bus.

Hvordan Apple sådan rent praktisk vil få adgang til disse data, er ikke afsløret offentligt. Men det får vi nok snart at vide….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi jager Microsoft