Pas på når du køber mobil privat

Googles mobiler bliver sundere

(Foto: MacRumors)

Google kender alle fra søgninger på internet og som virksomheden bag Android styresystemet, der ligger på 72 procent af alle mobiltelefoner.

Lidt færre er klar over, at Google også udvikler og fremstiller deres egne smartphones. Pixel mobiler er populære i USA, men ret ukendte på det danske marked.

Det kan man måske ændre sig, hvis Google beslutter sig til at markedsføre Pixel telefoner seriøst over for danskere.

Desuden kan to spændende nye tiltag være med til at åbne mange døre for Google smartphones.

Den ene nyhed er, at Google vil introducere flere helbreds-målinger på mobilen. Den anden er, at Google muligvis er på vej med en folde-telefon meget snart.

Googles nuværende Pixel telefoner er udmærkede, men lidt kedelige i design. (Foto: GizmoAlpha)

Google har en ”Fit” app liggende på sine Pixel mobiler. Den bliver centrum for de nye sundheds-tests, som vi ellers kun kender fra smartwatches.

Brugere af en Pixel telefon vil således kunne måle deres puls og hjerterytme ved at placere deres fingre foran kameraet på bagsiden af mobilen.

Den nye feature skal måle på farve-ændringer i blodet. Derfor skal brugeren bevæge sin finger frem og tilbage hen over kameraet. Ikke holde den stille som ved skanning af finger-aftryk.

Google vil også holde kontrol med sin brugers åndedræt. Det gøres via Pixels selfie kamera på fronten:

Her skal brugeren bare ånde mod kameraet med mobilen i en meters afstand fra hoved og bryst. Kameraet måler så brystets bevægelser ud og ind og kalkulerer åndedrættets hastighed derfra.

Ifølge Google benytter læger samme metode til at tjekke deres patienters åndedræt. Googles kunstige intelligens kan nemt lære at imitere den.

Google vil måte sine brugeres puls og hjerterytme ved hjælp af kameraet bag på mobilen. (Foto: GizmoAlpha)

 

Åndedræts-målingen skal have en fejl-margin på ét åndedrag pr. minut, hvilket gør den anvendelig for både sunde og syge mennesker. Hjerte-rytme målingerne er 98 procent nøjagtig.

Google har testet begge målemetoder på forskellige hudfarver, og deres præcision var lige god i alle tilfælde.

De nye sundheds-målinger vil i første omgang blive introduceret på Googles egne Pixel telefoner.

Senere vil de blive en integreret del af Android, så også brugere af andre mærker smartphones kan få glæde af dem.

Googles anden store nyhed kunne meget vel være en Pixel Fold, der skal konkurrere med klap-telefoner fra Samsung, Huawei og Motorola.

Den kunne markere Google stærkere i smartphones og skabe en masse fin omtale. De nuværende Pixel telefoner er glimrende, men ret anonyme i design.

Åndedrættets rytme vil Google til gengæld måle ved hjælp af telefonens selfie kamera. (Foto: GizmoAlpha)

Pixel Fold eksisterer kun på rygtebasis, men de fortættes mere og mere. Spådommen lyder lige nu på en lancering i slutningen af 2021.

Google har dog også et stort event den 11. juni, der ville være oplagt til formålet. Her præsenterer Google så nok en ny Pixel 6 telefon i traditionelt design og en ny generation af Pixel Buds øretelefoner.

Google har aldrig satset på at levere den bedste og nyeste hardware i sine smartphones. I stedet har Google stolet på sin software og evne til at optimere f.eks. kamera oplevelsen.

Formentlig vil Google også følge den strategi med Pixel Fold. Det kunne så betyde, at telefonen kunne sælges til en meget konkurrence-dygtig pris. Netop folde-mobilerne er berygtet for at koste langt over 10.000 kroner.

I stil med Samsungs Galaxy Z Fold 2 skal en kommende Google Pixel Fold have displayet gemt på indersiden. Skærmen skal være på 7,6 tommer og produceres af – Samsung.

I øvrigt sælger Google i øvrigt kun sin seneste Pixel 5 i ni lande verden over – USA, Tyskland, Canada, England, Frankrig, Irland, Japan, Taiwan og Australien….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på når du køber mobil privat