Hvem sidder på YouTube?

Oppo lader op gennem luften

(Foto: OPPO)

Når de fleste smartphone fabrikanter reklamerer med, at deres mobiler kan lades op trådløst, er det i virkeligheden en sandhed med modifikationer.

I fabrikanternes sprogbrug er trådløs nemlig ikke lig med berøringsfri. Telefonerne skal fortsat placeres på en plade eller i et stativ, hvor energien overføres til mobilens batteri ad induktiv vej. Præcis som vi kender det med varme på moderne komfurer.

Det eneste, man i praksis sparer, er at stikke en strømledning i selve telefonen. Ledningen sidder bare i den trådløse oplader i stedet.

Tilbage i januar fik kinesiske Xiaomi masser af omtale verden over ved at præsentere sin Mi Air Charge teknologi, hvor en mobiltelefon kan oplades gennem luften fra den ene ende af et lokale til den anden. Afstande på 10 meter skulle være realistiske.

Et par dage efter fulgte Motorola op med en lignende annoncering, hvor den trådløse opladning kan ske over mere realistiske afstande som en meter.

Nu vil kinesiske OPPO så også lege med i det trådløse kapløb. På Mobile World Conference 2021 I Shanghai I sidste uge lancerede OnePlus’ søsterselskab sin OPPO Wireless Air Charger.

OPPO anvender ”magnetisk resonans”, der skal være mere stabil end Xiaomis teknologi: Så længe mobilen er placeret indenfor ti centimeter fra opladeren, vil den begynde med at overføre strøm gennem luften.

De første fungerende prototyper, som OPPO har vist, er ikke specielt hurtige. Opladningen foregår kun med beskedne 7,5 watt.

På den anden side kan det jo være praktisk, at ens mobil fortsætter med at lade op trådløst, når man løfter den op for at tjekke notifikationer eller tage et opkald. Det kan man ikke med telefoner, som lades op ved at ligge på en lademåtte eller står i et ladestativ.

Både teknologierne fra Xiaomi, OPPO og Motorola fungerer kun med fabrikanternes egne smartphones. Med andre ord er der lang vej, før de bliver til en bred standard a la trådløs Qi opladning.

Det bliver spændende at se, hvad giganter som Apple og Samsung har i ærmet med hensyn til ægte berøringsfri opladning. De pusler uden tvivl med det i deres laboratorier….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem sidder på YouTube?