Spotify satser på motion

Lad mobilen op på 10 minutter

Det er ikke mange uger siden, at jeg her på Leifshows.dk havde en meget læst artikel om nye typer opladere til mobilen, der kan fylde batteriet op på 30 minutter. Det er ingenting i forhold til i dag, hvor de fleste mennesker må vente i langt over en time, når deres mobil er løbet helt tør for strøm.

Tiden går ekstremt stærkt i elektronik verdenen, og det har jeg et nyt bevis på nu. Fra Kina kommer nemlig nyheden, at OPPO er klar med markedets første 125 watt oplader, der kan gøre et  mobil-batteri køreklar på rekordtid.

Ifølge OPPO kan super-laderen fylde et 4.000 mAh batteri op til 41 procent kapacitet på bare fem minutter! 4.000 mAh er en meget populær størrelse batteri på moderne smartphones. En helt fuld tank fra 0 til 100 procent tager under 20 minutter.

OPPO og datterselskabet Realme er søskende til OnePlus og Vivo. De  låner meget teknologi af hinanden, så det er ikke usandsynligt, at vi ser den lynhurtige lader i fremtidige OnePlus telefoner fra næste år. OPPO og Vivo er hver for sig større end OnePlus, men forhandles ikke i Danmark for nuværende.

(Foto: OPPO)

OPPOs bruger Flash teknologi til at sende strømmen så hurtigt fra elnettet til mobilens batteri. Det sker gennem tre parallelle kanaler med hver sin pumpe. Laderen indeholder desuden 10 ekstra varme-sensorer for at garantere en høj sikkerhed under drift.

Den nye kabel-baserede super-lader kommer nok først med telefoner næste år. Det samme gælder Oppos nye AirVOOC trådløse opladning, der kan fylde det samme 4.000 mAh batteri op på bare 30 minutter.

Flere kinesiske mobilgiganter løber i øjeblikket om kap for at præsentere verdens hurtigste opladere. Det er ligesom laderne, der er fokus-området i øjeblikket.

Her på det seneste har det ellers været hurtigere opdatering til skærmene, så de bliver bedre til at vise spil, som har været det store konkurrence-felt. Displays er gået fra 60 Hz som standard sidste år – til 90 Hz og 120 Hz i år.

Til efteråret kommer nu de første mobiler med 144 Hz skærme. Det betyder, at billedet bliver fornyet 144 gange i sekunder. Vigtigt, når man f.eks. vil vise video helt uden hak i forløbet.

(Foto: OPPO)

OPPO og Vivo er henholdsvis verdens femte- og sjette-største mobilfabrikanter. Xiaomi er nummer fire, og herfra kommer en meget hurtig oplader allerede til august.

Xiaomi præsenterede sin 100 watt oplader allerede for et år siden, men det er først nu, at den er gået i produktion – hos Foxconn, der også bygger iPhones for Apple.

Der er nemlig en del tekniske udfordringer, som skal overstås, før man kan slippe laderne løs hos det store publikum. Det er bl.a. varme-udviklingen, sikkerhed og batteriets tab af kapacitet. Batterier har nemlig en ret kort levetid generelt.

Disse problemer skal Xiaomi have løst. Derfor vil super-laderen nok blive lanceret sammen med en ny gamer-relateret smartphone om en måned. Her kan brugerne så glæde sig over, at de kan lade deres mobil op på bare 17 minutter….

(Indledningsfoto til artiklen: Xiaomi)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify satser på motion