Stor skærm til lille pris

Demokrati eller hva?

(Foto: Element5 Digital / Pexels)

De senere dages dramatiske begivenhed med et militærkup i Myanmar og domfældelsen af en Putin kritiker i Moskva sætter atter engang spotlys på demokratiet på denne klode – eller rettere mangel på samme i en række lande.

Selvom mange synes, at vores statsminister Mette Frederiksen har været meget enerådig under Corona krisen, er de fleste af os nok enige om, at demokratiet har det ok i vores hjørne af verden.

Det bekræftes også af det nye ”The Economist Democracy Index”, som netop er udkommet.

Rapporten fortæller, at kun 23 lande i verden kan klassificeres som ”full democracies”. Alle de skandinaviske lande inklusive Danmark er med i den pæne klasse.

Andre lande med demokratiet på plads er bl.a. Canada, New Zealand, Australien, Uruguay, Mauritius, Costa Ricam Sydkorea og Chile.

(Infografik: Statista.com)

Flere nye lande er hoppet op i den fine kategori, siden det velrenommerede britiske finansmedie ”The Economist” foretog den demokratiske bedømmelse for et år siden. Det er Japan og Taiwan.

Til gengæld blev Frankrig og Portugal sparket ud af ”første division”. De nåede kun at være oppe og indsnuse den rene luft i et år.

Ifølge analytikerne fra ”The Economist” faldt demokratiet verden over ned på et rekordagtigt lavt niveau i 2020. Foruroligende.

De lande, hvor demokratiet bliver knægtet værst, er Nordkorea og den Centralafrikanske Republik. I Europa får Hviderusland, Azerbajdsjan og Rusland de laveste karakterer i demokrati….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor skærm til lille pris