OnePlus stifter startet selv

Philips følger moden

Ligesom så mange andre brancher følger de store tv-fabrikanter også mode-tendenser. Nogle kan være bestemt af nye teknologier. Andre af behovet for at skille sig lidt ud fra mængden.

I år kunne det se ud, som om fænomenet MiniLED kunne blive den nye åbenbaring, selvom det nok bliver dyrt at være med ”first mover” med de nye tv-modeller.

Både Samsung, LG og TCL har allerede præsenteret MiniLED eller MicroLED tv-apparater. Begge betegnelser anvendes, selvom de grundlæggende dækker over samme teknologi fremskridt.

Grundlæggende har de nye tv endnu mindre billedpunkter end OLED, der i dag betragtes som den førende teknologi, Hvert punkt har sin eget lys og behøver derfor ikke et panel med baggrunds-belysning, som LCD displays.

Resultatet skal være endnu mere lysstærke tv, med dybere sort og bedre farvegengivelse. Desuden kan Mini og MicroLED tv gøres meget hurtige.

Selvom navnet kunne antyde på, er den nye generation tv bestemt ikke små i fysisk størrelse. Når Philips sender sin første model i butikkerne til sommer – 9636 Premium hedder den – bliver det med skærme på 65 eller 75 tommer.

Philips 9636 rummer også den nye 5. generations P5 processor med kunstig intelligens (AI). Den styrer bl.a. en særlig Film Detection og lyssensor, der retter automatisk ind efter det omgivende lys i rummet,

Der er tale om et Android-baseret tv med 4K, HDMI 2.1, FreeSync Premium Pro og en Auto Game feature, der forvandler tv’et til en forrygende god skærm til computerspil.

Philips 9636 er kompatibel med både HDR10 og HDR10+. Indendørs sidder et 3.1.2 lydsystem, der er udviklet i samarbejde med den britiske Hi-Fi specialist Bowes & Wilkins.

Diskant-højttaleren – tweeteren – sidder på toppen af tv-skærmen, og lyden kan forbedres med Dolby Atmos Elevation eller DTS Play-fi.

Hele lydsystemet kan meget praktisk fungere som fod på tv’et. Det kan dog også hænges op på væggen med ét eller to fikspunkter – afhængig af om det er på 65 eller 75 tommer.

Typisk for Philips kommer det nye super-tv med Ambilight på alle fire sider. Hygge- og stemnings-belysningen er sikret, når der ikke sker nok på selve tv-skærmen.

Endelig skal nævnes, at det nye Philips 9636 MiniTV kan styres med stemmen via både Google Assistant eller Amazon Alexa. Mikrofonen sidder i fjernbetjeningen.

Prisen er desværre ikke offentliggjort, men billigt bliver det nye super-tv næppe…,

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus stifter startet selv