Nokias små mobiler overrasker

Lyden spiller i farver

(Foto: Philips)

De færreste mennesker kan nøjes med den lyd, der sidder i deres flotte store tv. De udvider med en soundbar under skærmen og mindst et par satellit-højttalere i siden og en subwoofer til at håndtere de dybe toner.

Philips udvider nu lyd-oplevelsen med noget ekstra visuelt. Firmaets nye TV & Sound Wireless Home System tilføjer nemlig et slags lysshow.

Det kan dog ikke bruges til at lave stuen om til en festsal, når tv viser en koncert, eller man streamer en musik begivenhed fra nettet.

Effekten kan (desværre) kun bruges til at udvide den særlige Ambilight tv-baggrunds-belysning, som nogle Philips fjernsyn leveres med.

Med det nye system, der består af to trådløse højttalere, kan man udvide Ambilight fra kun bagved tv’et til at fylde hele stuen.

Philips TV & Sound Wireless Home System betjenes via den nye Philips Sound app med DTS Play-Fi teknologi.

DTS er specialist i biograf-lyd, og den skal genskabes så godt som muligt hjemme i stuen. Med Play-Fi har DTS skabt en protokol, der distribuerer lyd via trådløse netværk. Standarden er åben – i modsætning til Sonos’ og Bose’ lignende teknologier. Det har gjort Play-Fi betydeligt mere udbredt.

Philips’ app kan nu styre både billede, lyd og lys. (Foto: Philips)

Det nye Philips system omfatter to højttalere – den lodret placerede W6205 og den større W6505, der normalt placeres liggende. Begge har integrerede LED-lamper til at skabe lys-effekterne.

Den lille W6205 rummer en dome diskant og en 3,5 tommers mellemtone/bas. To passive bas-enheder forstærker de dybe toner. Effekten er på maksimalt 40 watt.

Storebror W6505 har to diskanter, to aktive bas-enheder og to passive. Det gør, at den kan spille noget højere – 80 watt.

De to nye højttalere fungerer også med Bluetooth, Google Chromecast og Apple Airplay 2. De har desuden Spotify Connect integreret. Andre streaming tjenester kobles på via Philips’ Sound App.

Endelig kan de lysende lydgivere kontrolleres ved hjælp af brugernes stemmer. Højttalerne arbejder nemlig sammen med både Google Assistent, Apple Siri og Amazon Alexa.

W6207 og W6505 boksene supplerer de øvrige produkter i Philips’ program, som støtter DITS Play-Fi standarden. Det er bl.a. Android TV og flere soundbarer.

Den lille Philips højttaler koster 1.999 kroner og den store 2.499 kroner. Hvis man vil have en bedre stereo gengivelse, bør man købe to….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokias små mobiler overrasker