Netflix mod sovedyr

OnePlus stifter startet selv

(Foto: OnePlus / WeChat)

Markedsføring af OnePlus som et af mobilverdenens mest trendy brands er i høj grad tegnet af to personer, der har optrådt som helt usædvanligt afslappede og åbne kinesere.

Carl Pei og Pete Lau har gennem årene skabt meget mere omtale, end OnePlus mærket egentlig fortjener ud fra sin globale størrelse.

De to har til gengæld forstået bedre end så mange andre, hvordan man skal fodre medier og presse med stribevis af små afsløringer og stærke udtalelser, der straks bliver forvandlet til sælgende overskrifter for OnePlus.

Sidste år trak OnePlus’ medstifter Carl Pei sig ud af virksomheden. Han ville prøve noget andet på egen hånd.

Hvad det er, har Pei netop offentliggjort i kinesiske medier. Det er firmaet “Nothing”, der skal fokusere på innovative produkter, som fjernet grænserne mellem mennesker og teknologi. Nothing skal skabe en digital fremtid helt uden grænser.

Mere vil Pei ikke afsløre på nuværende tidspunkt. Heller ikke, om der komme en Nothing smartphone, som kan konkurrere med Peis gamle firma gennem syv år – OnePlus.

Sociale medier I Kina vil vide, at Nothing som det første vil bygge et komplet økosystem, som alle mulige elektroniske apparater og funktioner kan kobles på.

Der er ikke meget at se lige nu på Nothings hjemmeside. (Skærmfoto: Leifshows)

Det er andre og langt større spillere på markedet for længst i gang med: Google, Apple, Huawei, Samsung og Nokia – for blot at nævne dem, jeg lige kan huske på stående fod.

I første omgang har Carl Pei åbnet en hjemmeside til sit nye foretagende. Nothing.tech viser en lille video og består ellers kun af et par siders intet-sigende tekst. Mere følger sikkert snart.

Pei og Liu Zuohu, hvis engelsk oversatte navn er Pete Lau, stiftede OnePlus Technology i 2013.

Dengang manglede verden ikke ligefrem et nyt smartphone mærke. Der var rigeligt med andre i forvejen:

”Vi kunne se mulighederne, som andre åbenbart havde ignoreret. Vi ville bygge bedre og billigere produkter, der var udviklet hånd i hånd med vores brugere,” forklarede Pei sidste år i forbindelse med sin afsked hos OnePlus.

Man må sige, at det er lykkedes rigtig godt, selvom OnePlus i mellemtiden har måttet skippe sit gamle image om at være en ”flagship killer.” I dag er OnePlus’ bedste telefoner ikke meget billigere end deres konkurrenter fra Samsung, Xiaomi, Vivo, Huawei, Sony, Lenovo osv.

De to unge kinesiske iværksættere – Pete Lau og Carl Pei – der har gjort OnePlus til et stort mærke i mobiltelefoner. Ikke mindst på det danske marked. (Foto: Gizchina)

Inden Pei forlod OnePlus, havde han en stor finger med i udviklingen af OnePlus Nord telefonen. Den er OnePlus direkte indtog i mellem- og økonomi-klassen. I dag er Nord den største salgs-succes i OnePlus otte-årige historie.

Selvfølgelig skabte OnePlus’ stifterens exit masser af rygter, om der måske havde været en intern magtkamp hos virksomheden.

Det afviste Pei i et åbent brev, som hansoffentliggjorde i flere sociale medier. Han havde brug for en pause, mere tid til familien og til at tænke, hvad han gerne ville i fremtiden.

”OnePlus var min opvækst, uddannelse og modning som menneske. Jeg var jo kun lige fyldt 24, da Pete og jeg besluttede os for at starte selv,” skrev Pei.

”Jeg var næsten helt uden erfaring og vildt nervøs, da jeg skulle interviewde vores første medarbejder. Jeg lærte at styre et team, arbejdede i døgndrift og kæmpede længe med en forfærdelig scene-skræk,” fortsatte han.

Den skræk fik Pei overstået effektivt, for gennem flere år har han været manden, der tegnede OnePlus ud ad til ved at stå frem på den store scene ved produkt præsentationer. Som en Kinas svar på Steve Jobs fra Apple.

Det bliver spændende at se, hvad Carl Pei vil diske op med i sit nye Nothing projekt. Vi får se….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix mod sovedyr