Stofa ikke dyrere

Her er iPhone 12

(Foto: Apple)

Helt som forventet har Apple her til aften løftet sløret for sin nye iPhone 12 telefon. Nogle uger senere end først planlagt, men bedre sent end aldrig.

Fire modeller kommer Apples første 5G telefon i. Hovedmodellen hedder bare iPhone 12. Den skal afløse sidste års bestseller iPhone 11 og henter flere af de dyrere Pro telefoners features, uden at man skal betale ekstra for dem.

iPhone 12 er, hvad man i dag vil kalde en ”mellemstor” mobil. Den nye OLED-skærm er nemlig på 6,1 tommer, som vi kender det fra de ældre iPhone Xr og iPhone 11.

Designet er nærmest retro. Væk er skærme, der løber ned ad siderne. Tilbage er en mobil, hvor man kan se rammerne hele vejen rundt. iPhone 12 ligner ældre iPhones. Spændende at se, hvornår den design-idé vil danne skole hos Apples Android konkurrenter.

Apple fortæller, at iPhone 12 er mindre, tyndere, lettere og har smallere rammer om skærmen end forgængeren. Det skyldes bl.a, den nye OLED-skærm, der fylder mindre.

iPhone 122 kommer i fem farver. Den lysegrønne og blå skal nok blive populære. (Foto: Apple)

 

Det nye display kommer også med betydelig højere opløsning og bedre kontrast end forgængeren. Grafikken vises med 2.532 gange 1.170 punkter og en lysstyrke på maksimalt 1.200 nits.

Apple er samtidig gået i samarbejde med glas-specialisten Corning, så iPhone 12 er mere robust end tidligere Apple telefoner. Skærmen kan således tåle fald og styrt fire gange bedre end iPhone 11.

Indendørs sidder som forventet Apples helt nye A14 Bionic processor, der takket være anvendelsen af 5 nm teknologi skal være den hurtigste motor i nogen smartphone på markedet.

5 nm betyder, at man kan pakke utroligt mange halvledere på minimal plads og opnå højere hastighed og lavere strømforbrug på samme tid. I A14 chippens tilfælde ligger der 11,8 milliarder transistorer i processoren. Fordelt på seks kerner til selve motoren og fire til grafikken.

Hvad det betyder I praksis, er nok værd at afprøve. Apple selv hævder, at A14 Bionic gør iPhone 12 op til 15 procent billigere og 30 procent mindre energi-krævende. Den nye processor ligger I alle nye iPhone 12 modeller.

Forfra ligner iPhone 12 en ældre Apple telefon. Indkakket i toppen af skærmen er stadig megastort. (Foto: Apple)

 

Som nævnt er 5G omsider standard hos Apple. Senere end hos konkurrenterne, men med en fordel som tilsyneladende kun Nokia kan matche.

iPhone 12 skal nemlig fungere med alle 5G standarder på markedet. Også de såkaldte “5G lite” netværk, som nogle teleselskaber anvender. Det er vigtigt at vide, når man rejser meget I udlandet.

Endelig skal nævnes, at iPhone 12 kommer med et nyt standard hovedkamera med vidvinkel og lysfølsom f/1.6 blænde. Det assisteres af det samme ultra vidvinkel objektiv, der sidder i iPhone 11.

Apple fortæller, at hovedkameraet er op til 27 procent bedre til billeder under dårlige lysforhold. Det tilbyder samtidig en ny time-lapse feature til brug om natten.

iPhone 12 lander i danske butikker fredag den 23. oktober. Forudbestillinger modtages fra fredag den 16. oktober klokken 14 dansk tid.

iPhone 12 kommer i farverne blå, grøn, sort, hvid og rød. Priserne begynder ved 6.999 kroner med 64 GB lager ombord….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stofa ikke dyrere