Lyra er en multi-kunstner i hånden

Ny iPhone Xr får to kameraer på ryggen

Da Apple lancerede iPhone Xs, Xs Max og Xr for snart et år  siden, er jeg sikker på, at Apple regnede med, at de ville blive en kæmpestor succes – ligesom forgængeren iPhone X.

I de seneste 12 måneder er Apple imidlertid blevet indhentet af virkeligheden. Publikum er ved at være trætte af Apples høje priser. iPhone-folket er ikke så loyal som før. Og folk gider ikke længere købe en mobil, hver gang der kommer en ny model.

Well – de tre iPhones fra det seneste kuld er bestemt ikke blevet et flop. Men det må være tankevækkende for Apples topledelse, at den billigste af de tre seneste modeller – iPhone Xr – sælger bedre end dens to større søskende tilsammen.

Muligvis har Apple også kunnet indhente lidt af det tabte ved at udnytte Huaweis krise i de senere måneder. I så fald skulle det være sket i Europa. Ikke i USA, for dér sælger Huawei stort set ikke mobiltelefoner.

Apples iPhone Xr får et større batteri og dobbelt kamera i sin nye generation 2.

Heller ikke i Kina, for her har iPhones og Apple mistet sin status som det udenlandske mærke, man bare skulle eje. Tværtimod melder Kinas medier, at landets indbyggere har opbygget en decideret aversion mod amerikanske varer. De synes, at USA’s handelskrig er unfair.

Og Kina – ja, det er Apples næststørste marked efter USA,

Apple ser dog ikke ud til at have mistet optimismen, Ifølge den amerikanske nyhedstjeneste Bloomberg har Apple nemlig bestilt præcist samme antal nye iPhones hos sine underleverandører som for et år siden. Nemlig 75 millioner eksemplarer.

Med andre ord må Apple regne med at kunne sælge lige så mange telefoner af de tre nye modeller, der kommer til september. iPhone 11 eller 12 eller, hvad de end kommer til at hedde.

Apple vil fremover levere kamera paneler i samme farve som resten af coveret. Ellers ville de nye firkantede paneler dominere telefonens bagside fuldstændigt.

Meget vil afhænge af, om Apples planlagte afløser for bestselleren iPhone Xr leverer, hvad folk gerne vil betale for. Spørgsmålet er, om Xr får et AMOLED display ligesom sine dyrere søskende. Mere sikkert er det, at iPhone Xr i anden generation udstyres med et dobbelt kamera på ryggen.

Der sker, samtidig med at iPhone 11 Xs får et tredobbelt kamera og den helt store Max model måske fire billedskydere. Dermed ville Apple komme på niveau med konkurrenter som Huawei eller Samsung. I hvert fald hvad angår antallet af kameraer.

Apples sædvanlige rygtesmede er uenige om, hvorvidt den nye ”lavpris” iPhone skal hedde Xr 2 eller iPhone XIR. Til gengæld er alle enige om, at telefonen skal have et større batteri. Det nuværende er på 2.942 mAh og har svært ved at holde Xr kørende en hel dag. Det nye skal være mindst fem procent større – altså i hvert fald 3.100 mAh.

Flere Apple-insidere peger på, at efterårets høst af nye iPhones vil skuffe mange entusiaster. Nyhederne vil ikke være voldsomt markante. Telefonerne vil ligne sig selv, og de helt store fremskridt i design og features – inklusive 5G – kommer først i 2020.

Forfra vil der stort set ikke være nogen forskel at se på de nuværende iPhone Xs og Xs Max og de nye modeller, der kommer til september. Apple afskaffer ikke den grimme bjælke i toppen af displayet, sådan som de fleste Android konkurrenter har gjort.

Den største visuelle forskel på Xs og iPhone 11 bliver kameraerne på telefonernes ryg. De sidder ikke længere på rad og række, men på et firkantet panel oppe i højre hjørne.

De første spionfotos og gætterier viser kamera-panelet i sort farve, sådan som Apple plejer at gøre. De seneste informationer taler dog om, at Apple vil lade panelerne have samme kulør som resten af coveret.

En anden  – lille – nyhed – er, at Apple vil erstatte sine traditionelle Mute knapper på siden med en lille rund dims, som man skubber frem og tilbage. Præcist som på den seneste iPad Pro.

Meget andet har Apple ikke ladet sive om de tre nye iPhones. Selvfølgelig får de en stærkere processor – det sker hvert år. Kameraerne vil også blive forbedret, men Apple tager nok ikke skridtet endnu til at droppe sine egne Lightning til fordel for USB-C, som alle andre i verden bruger.

Her er den seneste nye video, der florerer på internet om efterårets nye iPhones. Den bygger på “dummies” af telefonerne, der f.eks. ligger ude hos de fabrikanter, som laver covers og andet ekstra-udstyr til Apple. Telefonerne i videoen fungerer ikke, men de giver et godt gæt på, hvordan iPhone 11 eller 12 kommer til at se ud….

https://bgr.com/2019/07/17/iphone-11-release-date-coming-leaked-video/

https://www.ubergizmo.com/2019/07/apple-anticipating-iphone-demand-same-as-2018/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyra er en multi-kunstner i hånden