Smart ur til seniorer

Marantz satser på retro

(Foto: Marantz)

En del af de rigtigt gamle Hi-Fi mærker lever stadig og udvikler hele tiden nye og tidssvarende produkter.

De købes typisk af lyd entusiaster, der kigger skævt til det store flertal af danskere, som henter deres musik via streaming til deres mobiltelefoner og eventuelt sender tonerne ud gennem en trådløs Bluetooth højttaler.

Marantz er et af disse klassiske navne. Det forsøger at ”fange det tidsløse, musikalske og passionen” omkring et Hi-Fi mærke, der har eksisteret i næsten 70 år.

Sådan beskriver Marantz selv strategien bag at lancere en ny forstærker og en kombineret streaming og cd-afspiller et design, der sagtens kunne være 40 år gammel.

Marantz Model 30 forstærkeren er analog hele vejen igennem. (Foto: Marantz)

 

 

Ifølge Marantz har udviklingen af de nye Model 30 og SACD 30n taget tre år. Først da var den entusiastiske fabrikant tilfreds med retro udseendet og den angiveligt klassiske Marantz sound.

Den integrerede Marantz Model 30 stereo forstærker er analog hele vejen igennem. Den leverer 2 x 100 watt i 8 ohm og 2 x 200 i 4 ohm. Det sker inden for et frekvens område fra 5 til 50.000 Hz og med mindre end 0,005 procent forvrængning THD).

Indendørs findes separate strømforsyninger til forforstærker og udgangstrin. I sidstnævnte afdeling er det en toroid transformer i over-størrelse, der er anbragt i en dobbelt-isoleret æske af stål.

Alle komponenter er diskrete. Det vil sige, at Marantz ikke bruger chips i forstærkeren. De lyder alligevel ikke så naturligt som klassiske transistorer, modstande og kondensatorer.

(Foto: Marantz)

 

Selvfølgelig har Marantz tænkt på det stigende antal af mennesker, der lytter til musik via vinylplader.

De behøver ikke at købe en separat phono-forstærker for at få blæst det beskedne signal fra pickup nålen blæst op.

Marantz har indbygget for-forforstærkere – det hedder de sgu – til både moving magnet og moving coil pick-upper. Det skulle dække det meste af behovet hos vinyl-fanatikere.

At der er tale om kram i den højere klasse understreges af, at alle knapper er af metal, højttaler terminalerne af ægte kobber og de øvrige seks indgangs-stik af messig.

Den 14,8 kilo tunge Marantz Model 30 forstærker kommer på markedet i løbet af september. Prisen er 2.500 US dollars eller ca. 16.000 kroner.

Maranyz nue SACD 30n medie-afspiller kan håndtere både cd-plader og streamet musik. (Foto: Marantz)

 

Mere moderne er Marantz’ anden nyhed – nemlig SACD 30n. Den er helt digital, fordi den kan afspille både ”fysiske” cd-/dvd-skiver og fungere som streaming central for musik, der kommer flyvende fra internet.

Marantz oplyser, at SACD 30n er kompatibel med f.eks. Spotify, Amazon Music HD og Tidal plus en række andre streaming tjenester på nettet.

Marantz afspilleren har både Wi-Fi og Bluetooth plus fysiske stik til USB, phono, Ethernet, koax og optiske kabler. Der er ingen indbygget tuner, så køberen må nøjes med at lytte til internet radio.

De tekniske specifikationer på SACD 30n er i topklasse, og man kan sågar bruge Apple Siri, Amazon Alexa og Google Assistent til at ordne betjeningen ved hjælp af sin stemme.

Ligesom forstærkeren kan Marantz nye medie-afspiller købes i sort eller sølv. Prisen er sat til 2.500 dollars eller ca. 16.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart ur til seniorer