Huawei satser stærkere på spil

Her er fremtidens rullestol

Ligesom med biler sker den design-mæssige udvikling langsomt, når det gælder rullestole. Begge har fire hjul, hvor rullestolens dog ikke er lige store. Som regel er der par store bagtil, som man griber om med hænderne, mens de forreste små mest af alt minder om dem, man også har siddende under sin kuffert.

Selvfølgelig findes der undtagelse. Bilerne er f.eks. forskelligt store, og et par enkelte modeller fra England fås såmænd også med kun tre hjul. Hos rullestolene har de elektriske varianter et anderledes udseende. Især dem, der skal transportere særligt hårdt handicappede medmennesker, der måske kun kan bevæge fingre eller hoved.

Den koreanske designer Kwanjun Ryu syntes, at rullestole – uanset type – så klodsede og store ud. De er svære at transportere og slet ikke så fleksible, som man kunne ønske det.

Model F rullestolen kan nemt klappes sammen, så den fylder meget lidt.

Derfor har han Ryu nu tegnet, hvad man kalder fremtidens rullestol. Lille, let og nem at folde sammen, så den kan gå med som kabine-bagage hos de fleste flyselskaber. Handicappede skal vel også have ret til at rejse, når flybilletterne nu er kommet så langt ned i pris – og mange spændende nye destinationer har åbnet.

Kwanjun Ryu har ikke kun kigget på det funktionelle, da han designede sin nye Model F rullestol. Den skal også se elegant ud og indeholde ny teknologi, der kan gøre en forskel. Således er Model F forsynet med futuristiske Omni hjul, hvor elmotoren sidder inde i hver fælg.

Betjening af Model F foregår naturligvis elektrisk. På højre armlæn sidder et joystick til at ændre køreretning, mens hastigheden styres med knapper og venstre hånd. Både armlæn og siddehøjde kan justeres let med få greb. Knappen til dyt-horn sidder på indersiden af venstre armlæn.

Rullestolen er forsynet med de nyeste Omni hjul med integreret elmotor.

Endelig har Model F også en ret unik feature. Sædet kan nemlig drejes elektrisk i forhold til køreretningen. Den handicappede kan så nemmere køre igennem og betale ved supermarkedernes kasselinie, eller brugeren kommer nemmere til f.eks. en pengeautomat uden at skulle læne sig halvt ud af kørestolen.

På den negative side kan man så bemærke, at Kwanjun Ryu glemmer i sit design, at mange handicappede har brug for en støtte til ryggen. I sin nuværende udgave har Model F ikke noget ryglæn.

Men well. Model F er på nuværende tidspunkt kun en fungerende prototype. Den unge koreanske designer venter på, at rullestol fabrikant bider på og sætter hans idé i storproduktion. Sikkert med en del modifikationer….

Sædet på Model F kan drejes, så den handicappede f.eks. nemmere kan betale ved supermarkedets kasse eller bruge en pengeautomat. På bagsiden af sædet er Model F udstyret med et trafiksikkert LED baglys.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei satser stærkere på spil