Et møbel til vinyl elskere

Smart alt-i-ét lys til cyklen

Cykel lamper findes i et utal af designs og prisklasser i et jernheste-elskende land som vores. Man tænker måske ikke så meget på dem lige nu, hvor der kun er mørkt i et par timer hver nat. Men det ændrer sig desværre hurtigt – og så er gode cykellys jo også påkrævet ved lov.

De californiske designere bag det tysk-klingende Licht tænker lidt anderledes på både placering, udformning og anvendelse af moderne lamper på en cykel. De sidder nemlig ikke så traditionelt over forhjul og ved baghjul. I stedet monteres Licht yderst i hver ende af cykelstyret.

Licht afløser de traditiionelle håndgreb på almindelige cykler. De forvandles så til små lysmaskiner, der gør cyklen meget mere trafiksikker.

Her kan Licht lamperne med deres stærke LED-pærer fungere som både hvide forlygter, røde baglygter, stærkt lysende bremselys, orange retnings-visere og rødt blinkende alarmlys. Skiftet mellem de forskellige funktioner sker via en lille omskifter til tommeltotten, som man enten monterer på højre eller venstre side af styret.

De fremad rettede forlygter lyser med 125 lumen, mens det røde baglys skinner med 65 lumen. Bremser cyklen op, bliver det automatisk registreret af Lichts indbyggede sensorer – og de røde lamper lyser så op med dobbelt lysstyrke.

Licht afløser de almindelige håndtag på cykelstyr. De er fremstillet af et blødt materiale, der er behageligt at holde på. De er selvfølgelig helt vandtætte efter IP55 standarden og kan rengøres nemt med en fugtig klud og lidt opvaskemiddel.

De hvide fremad rettede LED lamper på Licht lyser med 125 lumen. Det svarer til 0,8 watt,

Den yderste del af håndgrebet kan skrues af, når man går fra sin cykel. De kunne jo stjæles. De indeholder samtidig et lille opladeligt batteri, som man kan give ny energi via en stikkontakt.

Batteriet kører mellem 20 og 50 timer mellem hver optankning. Alt afhængig af, hvor meget og hvor ofte man har dem tændt under cykelturen. For selv her om sommeren i sollys kan Licht lamperne være rigtigt godt at have monteret på sin to-hjuler. På hvert greb kan man i øvrigt på små LED-række holde øje med batteriernes status.

De smarte Licht cykel lamper kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Kickstarter. Her koster et sæt fra 63 USD eller ca. 400 kroner. Levering vil ske om et par uger i juli….

Licht lamperne passer til de fleste cykler – dog ikke racer bikes.

Baglyset giver normalt 30 lumen lys. Bremser cyklen op eller standser, fordobles lysstyrken til 65 lumen . 0,5 watt.

Licht lamperne kan også fungere som retningsvisere eller orange blinklys på en motorcykel.

Licht håndgrebet er fremstillet af blødt silikone materiale. Det er både stødsikkert og vandtæt. Montagen skal være overstået på få minutter.

Via en LED-række sladrer Licht om batteriets tilstand i lamperne.

Den yderste del af Licht kan klikkes på og af, så man kan tage cykellampen med ind til opladning af batteriet.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et møbel til vinyl elskere