B&O genopliver pladespilleren (opd)

5G telefon til lavpris

(Foto: Samsung)

For 11 år siden – dengang Danmarks nuværende 4G mobilnet blev introduceret – var de første telefoner ganske kostbare at købe.

Det tog flere år, inden de 4G-kompatible mobiler kom så langt ned i pris, at de fleste kunne være med.

Sådan havde mange branche-eksperter også regnet med, at det ville ske nu, hvor vi står på tærsklen til at få 4G’s efterfølger. TDC åbner for 5G netværk på mandag,

Tilsyneladende holder den spådom ikke helt. Både Motorola, OnePlus og Nokia har været ude meddelelser om, at de er på vej med 5G mobiler til mellemklasse pris.

Apple kommer også snart. Alle fire nye iPhone 12 modeller har 5G. Men hvor langt ned de kommer i pris, er jo altid et spørgsmål hos Apple. Nok ikke så langt.

Samsung er verdens største fabrikant af 5G telefoner og vil nu åbne ballet for mobiler til den nye standard til priser, hvor de allerfleste forbrugere kan deltage.

Samsung har annonceret, hvad der bliver mærkets formentlig billigste 5G model. Galaxy A412 5G hedder den.

Den sydkoreanske mobilgigant vil kun sige, at Galaxy A42 kommer i butikkerne senere på året. Forhåbentlig tidlig nok til julehandlen, for en 5G telefon til en fornuftig pris kunne stå på mange ønskesedler i år.

Prisen vil Samsung heller ikke afsløre, men mon ikke det vil være under 3.000 kroner?

På dette foto kan man tydeligt se, at den nye Samsung kommer med en bagside i flere farve-nuancer. (Foto: Samsung)

A42’erens større søskende A51 og A71 sælges i øjeblikket i Danmark til 3.000 og 3.700 kroner, men det er uden 5G. Den mere avancerede Galaxy S20 med 5G koster fra 6.000 kroner.

Hvad vi til gengæld ved er, at den nye Galaxy A42 kommer med en pænt stor Super AMOLED skærm på 6,6 tommer og Full HD+ i grafik.

På ryggen af telefonen sidder fire kameraer, mens selfie skyderen sidder i et lille indhak øverst i den såkaldte Infinity-U skærm. Fingeraftryks-skanneren er som på dyrere smartphones integreret i selve displayet.

Mere afslører Samsung ikke i sin pressemeddelelse, men Leifshows kan via sine gode kilder i Kinas sociale medier tilføje nogle ekstra detaljer:

Galaxy A42 vil formentlig få en Snapdragon 690 chip som motor. 690’eren er Qualcomms billigste processor, der kan arbejde med 5G.

Batteriet bliver på pænt store 5.000 mAh, hvilket burde sikre, at mobilen kan køre over et døgn uden opladning.

Hvordan 5G fungerer med hensyn til strømforbrug i forhold til vores nuværende 4G mobiler, bliver spændende at se i praksis i de kommende uger og måneder.

Har du i øvrigt bemærket, at det ser ud på billederne, som om der er en fejl ved lyssætningen på den nye Galaxy A42.

Slet ikke. Samsung bruger ofte sin A-serie af telefoner til at prøve nyt design. A42 kommer således med en mønstret bagside i flere farver. Det ser man ikke ofte på smartphones….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O genopliver pladespilleren (opd)