En drone til din hånd

5G lavpris fra Samsung

(Foto: Samsung)

Knap nok er selve 5G netværkene kommet på plads – reelt set kan kun TDC gruppen tilbyde dem lige nu – før slagsmålet om de tilhørende telefoner begynder at blusse op.

I dag åbner Samsung nemlig for salget af sin hidtil billigste 5G telefon på det danske marked. Den hedder Galaxy A42 5G og skal koste 2.699 kroner.

Det er 200 kroner dyrere end OnePlus’ ligeledes helt nye Nord N10 model. De to vil sætte standarden for billige 5G telefoner i de næste måneder, for Apples nye iPhone 12 med 5G koster noget mere.

Til så lave priser må fabrikanterne gå på kompromis med nogle af de andre specifikationer, når der også skal være råd til 5G ombord.

Den store skærm på 6,6 tommer er ganske vist af Super AMOLED typen, hvilket et flot i budget.klassen, men den viser altså kun billeder i HD kvalitet.

Batteriet er med 5.000 mAh meget stort. Det kan oplades hurtigt med 15 watt via kabel. Trådløs opladning er der ikke blevet råd til.

Processoren er den temmelig ukendt S1 SM7225 chip, som Qualcomm har udviklet til billige smartphones og tablets. ”Entry Level” kalder Qualcomm den selv.

Fire kameraer, OLED skærm på 6,5 tommer og 5G lyder ret fornuftigt til 2.700 kroner. (Foto: Samsung)

 

Den suppleres af 4 GB RAM og 128 GB lager som standard. Sidstnævnte kan udvides til 1 TB via ekstra microSD kort.

Med andre ord skal vi ikke forvente en hurtigløber i den nye Galaxy A42 5G. Den er snarere et tilbud til dem, der vil komme så billigt til 5G som muligt.

Det er uden tvivl også en stor målgruppe i Danmark:

Ifølge en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Samsung, vurderer næsten hver tredje danske forbruger, at hans eller hendes næste telefon skal være til 5G.

Samsung har altid været rundhåndet med kameraer på sine mobiler – selv nede i de lavere prisklasser.  Det gælder bestemt også for den nye Galaxy A42 5G.

Den triller nemlig frem med fire kameraer på ryggen, hvor hoved-objektivet er på 48 megapixel (MP).

Det assisteres af en 8 MP super vidvinkel, et 5 MP linse til makro næroptagelser og en 5 MP sensor til dybde-måling.

På det danske marked sælges den nye Samsung Galaxy A42 5G i farverne Prism Dot Black, Prism Dot White og Prism Dot Grey….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En drone til din hånd