Letvægter til tunge spil

B&O genopliver pladespilleren (opd)

(Foto: B&O)

(Opdateret) Når folk ikke vil købe Bang & Olufsens nye produkter i den dyrere klasse, må man jo give dem, hvad de gerne vil have.

For mange mennesker er B&Os klassikere fra for 3o og 40 år siden noget af det skønneste, man kunne sætte i sin stue.

Designet var så godt, at produkterne nærmest pr. automatik endte på udstilling i det berømte Museum of Modern Arts (MoMa) i New York.

Lydkvaliteten var generelt set også sublim og kan for en del gamle B&O produkter snildt sammenlignes med moderne Hi-Fi udstyr fra 2020.

Renoveringen i B&O’s nye Classic afdeling bringer de gamle produkter op til helt moderne standard. De får uden tvivl nye stik, men bliver de mon også trådløse? Det vil B&O først afsløre, når Beogram 4000 kommer på markedet i en Rebuilt udgave senere på året. (Foto: B&O)

 

Derfor kommer det måske ikke som den helt store overraskelse, at Bang & Olufsen nu vil genoplive nogle af sine klassikere.

Det sker gennem det nye ”Classics” initiativ, hvor B&O tilbyder at købe, renovere, reparere og genskabe nogle af sine ikoniske produkter.

Desuden vil B&O prøve at tænke de gamle produkter ind i et moderne bolig-miljø. Ideen er, at godt design kan følge en hele livet.

Meget oplagt har B&O taget sin legendariske Beogram 4000 pladespiller som det første produkt, der modificeres i ”Classic” garagen.

Vinylplader er trendy for tiden hos både ung og gammel. Så hvorfor ikke sende en af verdens mest kendte og roste grammofoner på markedet igen?

 

Det unikke ved Beogram 4000 var ikke kun det superflade design i en tid, hvor de fleste pladespillere var nogen store robuste kasser.

Bang & Olufsens teknikere skiller gamle Beogram 4000 pladespillere helt ad,, udskifter defekte dele og shiner pladespilleren op, så den ser ud som ny. (Foto: B&O)

 

Teknologien med en tangential tonearm, der placerede pick-up nålen optimalt i pladerillen, holder også den dag i dag.

Stillede man Beogram 4000 i et Hi-Fi anlæg i dag, ville kun ”halvgamle” kunne huske, at pladespilleren blev tegnet af den berømte danske designer Jacob Jensen i 1972. Det er næsten 50 år siden!

B&O ventes at sende et limiteret antal nye/gamle Beogram 4000 pladespillere på markedet senere i efteråret. Der et tale om både Beogram 4000, 4002 og 4004 modellerne.

B&O prøver lige nu at skaffe gamle grammofoner nok. Det største problem synes dog ikke at være pladespilleren selv, men pick-upper og nåle.

B&O brugte nemlig sine helt egne stik, så ikke andre pick-upper end firmaets egne passede til de elegante pladespillere. Det giver en mangel på gamle B&O pick-upper, fordi nålene typisk var den del, der oftest blev slidt og skulle udskiftes.

Priserne på de elegante “rebuild” grammofoner er endnu ikke klar, men de bliver uden tvivl et tilløbsstykke….

B&O’s mest berømte pladespiller Beogram 4000 benyttede en motordrevet tonearm til at holde pickup nålen i rillen. Pladespilleren er snart 50 år gammel, men var langt forud for sin tid i design og teknologi. (Foto: B&O)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Letvægter til tunge spil