LEGO og IKEA leger sammen

Her er Sonys næste mobil

(Foto: Android Headlines)

Hvordan følger Sony op på en mobiltelefon i topklasse som Xperia 1 II, der kom på markedet her i foråret?

Vi får det at vide den 17. september, men vanen tro kan Leifshows allerede nu afsløre, hvad Sony har i ærmet om knap tre uger.

Det er Xperia 5 II, der skal være toptelefonen med færre kræfter og ikke helt så mange features. Til gengæld bliver prisen også noget lavere.

Som navnet II indikerer, er den nye smartphone en opgradering af Xperia 5, der kom sidste år. Det var en udmærket telefon, som dog aldrig blev en bestseller – og slet ikke i Danmark.

Desuden fik den klø for skuffende kamera-kvalitet hos foto-eksperterne fra DxOMark, hvor Xperia 5 slet ikke klarede sig godt.

Lidt pinligt for Sony, der bygger billed-sensorer til de fleste andre smartphone fabrikanter på markedet.

(Foto: Android Headlines)

Forhåbentligt har Sony strammet sig op i den nye II’er. Den skal angiveligt komme med tre kameraer på ryggen. Alle tre med 12 megapixel billedsensorer – til hovedskyder, ultra-vidvinkel og en tele med 3x optisk zoom.

Optikken foran sensorerne kommer fra tyske Zeiss, og kameraerne skal kunne optage 4K video med flotte 120 billeder i sekunder (fps). Det lyder jo rigtig ok.

Motoren er (selvfølgelig) Snapdragon 865, der sidder i de fleste af årets telefoner i de lidt højere prisklasser. Den får 8 GB RAM og 128 GB lager at sprede sig på. Telefonen har 5G.

OLED-skærmen bliver på 6,1 tommer med en Full HD+ opløsning. Helt normalt i dag. Til gengæld rager Sony Xperia 5 II lidt ud fra mængden ved at give display en ”refresh rate” på 120 Hz.

At skærmbilledet fornys op til 120 gange i sekundet er der ikke så mange andre mobiler på det danske marked, som har. Samsung og OnePlus f.eks. Det hurtige display er godt til at vise video uden hak og moderne computerspil.

Lidt skægt ser Sony ud til at gen-indføre det klassiske 3,5 mm hovedtelefon stik på sin nye smartphone. Det var ellers fjernet på forgængeren. Mon Sony tror på en fremtid for hoved- og øretelefoner med ledning i?

Til sidst lidt om prisen. Den er selvfølgelig ikke offentlig før midt i september, men forgængeren – Xperia 5 – koster 6.000 kroner. Mon ikke også det er målet for den nye II’er….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO og IKEA leger sammen