Har du et godt nummer?

Robotter indtager Instagram

(Foto: Lil Miguela / YouTube)

Det er ikke nogen hemmelighed, at antallet af Instagram bloggere er steget voldsomt i de senere måneder og år.

Instagram er stedet, hvor de fleste kendisser viser deres billeder fra privatlivet. Både dem fra tv-serierne, film, musik, fotomodeller – og selv det danske kongehus.

Men er I klart over, at Instagram også ved at være befolket af mange robotter? Ikke sådan nogle, der kører klodset rundt i hjemmet eller samler biler på fabrikker, men robotter skrevet i software.

Det er næsten umuligt at opdage, om man følger en blogger af kød og blod på Instagram, eller om man kommunikerer med en robot. De er meget dygtigt skrevet.

De nye virtuelle influencers viser heller ikke deres rigtige ansigt

Well, det gør mange menneskelige Instagram bloggere heller ikke, fordi de har ladet deres fotos forskønne drastisk via Photoshop, inden de bliver offentliggjort.

Her er Top-20 listen over de bedst tjenende robot influencers på Instagram. (Kilde. OnBuy.com og Influencer Marketing Hub)

Til gengæld kan de uægte bloggere tjene vældigt mange penge. Den mest populære robot på Instagram for tiden hedder ”Lil Miquela”.

Hun har 2,5 millioner followers og ventes lave en omsætning på 10 millioner euro – ca, 75 millioner kroner – i år. Miquela markedsfører også sig selv med musik videoer på YouTube – se nedenfor.

Englands svar på Amazon – online portalen OnBuy.com – har undersøgt blogger markedet og har fundet ud af, at de dygtigste Instagram robotter kan tjene 350 gange så meget som en gennemsnitlig lønmodtager i EU.

Ifølge OnBuy er den næst-største robot blogger ”Noonoouri”. Hun er mere tegneserie-agtig end Lil Miquela, men hendes indflydelse er enorm.

Noonoouri har bl.a. lobby’et for vigtige ting som klima-beskyttelse, ligeberettigelse og mod dyre-mishandling. Hun tjener over 2,5 millioner euro i år. Det er 19 millioner kroner.

På tredjepladsen kommer der virtuelle japanske pige ”Imma”. Hun giver os vesterlændinge et par kig ind i japansk kultur, traditioner, kunst og film. Immas ”kawaii” poster når ud til 237.000 brugere og giver hendes bagmænd en indtægt på godt en million euro her i 2020. Det er 7,5 millioner  kroner.

Lil Miquelas direkte konkurrent på Instagram hedder ”Bermuda”. Hun kommer ind på en global fjerdeplads med en forventet omsætning på 3,5 millioner kroner – 468.817 euro.

Femtepladsen går til Bermudas on-off kæreste ”Blawko”, som vil skrabe godt 176.000 euro –   1,3 millioner kroner – ved at reklamere for produkter og lignende.

Derefter gør navne som ”Shudu”, ”Ami Yamato”, ”Ria”, ”Plustic Boy” og ”Aliona Pole” Top-10 listen over Instagrams mest succesrige robotter komplet.

Robot influencers er stadig et forholdsvis nyt koncept, men de får større og større betydning for Instagram brugeres menings-dannelse – og de spås en stor fremtid af marketing eksperter i de sociale medier.

Afrika har således fået sin første virtuelle robot for ganske nylig. Den hedder ”Aba Wills” og mangler en del i berømmelse. Indtægten i år ventes nemlig ikke at overstige 247 euro eller ca. 1.800 kroner….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du et godt nummer?