Kølige drømme garanteret

Vi skal fejre World Emoji Day i dag

Stort set alle dage i løbet af året er blevet udnævnt til en ”official day” for et eller andet formål. Nogle dage fejrer sågar flere anledninger, fordi de ligger på specielt populære datoer.

I dag, den 17. juli, er det verdens officielle Emoji Day. Vi skal fejre de små sjove symboler, som vi krydrer vores emails, sms’er, Facebook indlæg eller tweets med.

Facebook giver emojis en ekstra tand i dag ved at fortælle, hvor og hvor ofte vi bruger dem. Ganske oplagt vil man mene. For alene på Facebook bruges hver dag 60 millioner emojis – og på Facebook Messenger sågar fem milliarder gange om dagen.

De mest populære emojis verden over hos Facebook.

Ikke overraskende viser Facebooks analyse, at LOL (”Laughing Out Loudly”) emoji er verdens mest populære. Den, hvor en gul cirkel griner, så tårerne triller. Nummer to på den globale emoji liste er hjerte-symbolet for at elske noget – fulgt af emoji kysset på tredjepladsen.

Ellers opdager man i Facebooks oversigt, at der er ret store regionale og nationale forskelle på, hvordan mennesker verden over bruger emojis:

Mens englænderne f.eks. er helt vilde med LOL symbolet, foretrækker amerikanere og indonesere at udtrykke deres glæde via ”rulle rundt på gulvet af grin” udgaven eller den med den lettere, vinklede smilende emoji.

 

Franskmændene elsker at bruge en emoji med blinkende øje, mens tyskerne og thailænderne er lidt mere konservative og bruger stamfaderen til alle emojis – det klassisk smilende ansigt.

Til gengæld ser man den kyssende emoji anvendt meget oftere hos de formodentlig mere varmblodede italienere og spaniere  – mens Brasilien og Mexico går efter hjerter med øjne på.

Sjovt nok ser emojiernes verden helt anderledes ud på Messenger end i den klassiske Facebook: Briter, canadiere og thaier lægger helst hjerte symbolet i deres private og gruppe-meddelelser. I USA og Indien er det kyssende ansigter, i Indonesien det store grin med alle tænderne vist, i Australien et rødmende smil, mens Frankrigs Messenger brugere sender masser af røde hjerter, der er ramt af en pil fra en amorin.

De mest populære emojis på Facebook Messenger.

Og emojis er slet ikke pjat og sjov længere. Symbolerne tages dybt seriøst af kendte brands, der bruger dem i deres reklamer. Der er udkommet en særlig emoji ordbog – og psykologer studerer, hvordan folk i stigende grad udtrykker sig gennem emojis i stedet det skrevne ord.

For at fejre World Emoji Day 2017 i dag har Facebook føjet adskillige nye symboler til Messenger her i den forløbne weekend. Flere af dem kommer direkte fra den nye ”The Emoji Movie”, der har verdens-premiere i dag. I danske biografer kommer ”Emoji” filmen dog først den 3. august – se video.

Messenger brugere skal dog være opmærksomme på, at de nye symboler i Messenger ligger i et ”sticker” format og ikke i det velkendte emoji format. Derfor skal man klikke på Smiley ikonet i Messengers tekstfelt for at få dem frem. Alternativt kan man søge efter de nyeste symboler ved at indtaste ”Emoji Movie” i Messenger….

Facebook har her i weekenden lagt en stribe nye emojis ind i Messenger.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kølige drømme garanteret