Nye problemer med Huawei mobiler

Facebook ensretter sine apps

(Foto: Brunamereu / Pixabay)

Sidste år skabte Mark Zuckerberg en del opstandelse, da han meddelte, at Facebook ville flytte alle sine sociale medier over på en fælles platform.

Rent teknisk ville det være en stor fordel, fordi Facebook, Instagram og WhatsApp i øjeblikket lører på hver sin platform, der ikke nødvendigvis taler godt sammen.

Også betjenings-mæssigt ville en integration eller ensretning være et fremskridt for brugerne:

De skal ikke længere lære forskellige funktioner og features at kende, men har de samme på tværs af alle tre – eller rettere fire – sociale medier. Messenger, der er en del af Facebook, skal også tælles med.

Til gengæld var Facebook kritikere, skeptiske politikere og monopol-vogtere skræmt op:

Facebook ser ud til at være gået i gang med at integrere sine sociale medier med hinanden – trods politisk modstand. (Foto: USA Reiseblogger / Pixabay)

 

Hvis Facebook fik lov til at samle hele sin portefølje på samme ”undervogn”, ville Zuckerberg og co. få adgang til uanede mængder informationer fra brugerne – deres færden, deres foretrukne sociale medier osv.

Alt sammen noget, som Facebook kunne bruge til at sælge til annoncører, der så kunne lægge meget person-orienterede reklamer alle de steder, hvor en social media fan bevæger sig.

Desuden ville en integration manifestere Facebooks dominans i de sociale medier. Facebook ville ikke længere have et de facto monopol, men et reelt monopol, mente kritikerne.

I USA’s parlament og i EU hos Margrethe Vestagers konkurrence-vogtere kom straks krav op om, at Facebook skulle tvinges til at sælge Instagram og WhatsApp fra.

Præcis, som USA tidligere har gjort med olieselskaberne ”de syv søstre” for 100 år siden og for 40 år siden med landets store teleselskaber. Også her var et enkelt af dem ved at skabe sig et monopol, der styrede markedet helt alene.

Her er den meddelelse, som nogle Instagram brugere har fået i deres app. Den mere end antyder, at de inden længe kan sende meddelelser direkte til f.eks. Messenger og Facebook. (Foto: The Verge)

 

Siden Facebooks udmelding sidste år har der været meget tavst om planerne. Politikerne har haft andre ting at koncentrere sig om.

I al hemmelighed ser det ud til, at Facebook er fortsat med sine planer. I hvert fald skriver det amerikanske fagmedie ”The Verge”, at Facebook er klar til første skridt. Nemlig ved at lægge Messenger og Instagrams Direct Message  (DM) funktion sammen.

Flere Instagram brugere skal således have modtaget beskeder på deres skærme om, at der nu kom en ”ny måde at meddele sig på” i deres app. DM ikonet i Instagram blev erstattet med Messenger logoet.

Facebook eksperimenterer hele tiden med nye funktioner i sine apps, der bliver prøvekørt hos et begrænset antal brugere

Det kan sagtens også være tilfældet her. Ifølge The Verge er det nemlig fortsat ikke muligt for alle at sende meddelelser direkte til Facebook brugere fra Instagram.

Under alle omstændigheder kunne det se ud, som om Facebook fortsætter sine integrations-planer. Ikke så offentligt som før, men så opdager monopol-jægerne heller ikke aktiviteterne så hurtigt….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye problemer med Huawei mobiler