Misa er legekammerat og kammertjener

Nu bliver Googles Zoom rival også gratis

Google har nok kunnet mærke, at konkurrenterne på markedet for video-konferencer får bedre omtaler i medierne – og sikkert nok også mange flere brugere.

Googles Meet platform er glimrende, men har været lidt for lukket til at kunne lokke det helt store publikum. Man skulle således være en registreret Google G Suite kunde for at få adgang til Meet.

Både Facebook, WhatsApp, Skype og Microsoft Teams har åbnet deres platforme, så folk også kan deltage i video-møderne uden at være abonnent. I princippet kan alle være med.

Det har været det helt rigtige at gøre i disse Corona-tider, hvor video-konferencer med få eller mange deltagere er den eneste kontakt, som mennesker har med verden uden for deres egne fire vægge.

Fra begyndelsen af maj kan man gratis bruge Google Meet video-konferencer med op til 100 deltagere. (Foto: Google)

Fra begyndelsen af maj vil Google nu gøre det gratis at bruge Meet. Man behøver ikke længere at være kunde på G Suite kontor-pakken, men kan nøjes med at have en Gmail konto. Sådan en er gratis, og den har millioner af mennesker i forvejen.

Den nye ”lette” brugerskare af Google Meet har ikke adgang til alle platformens avancerede features, men de kan f.eks. sagtens være med i, etablere og være vært for online video møder med op til 100 deltagere,

Man kan gå ind på konferencerne via Meets hjemmeside eller downloade en Meet app til Android og iPhone/iPad. Det er også muligt at gå ind på Meet fra sin Google kalender, ligesom man har mulighed for at ændre på layoutet af sin Meet skærm.

Gratis Meet konferencer vil have en begrænsning på maksimalt 60 minutter i længden. Tilbuddet gælder i første omgang frem til den 30. september, hvor Google forventer, at den største Corona-feber vil være overstået.

Google Meet skal have flere smarte features end den store konkurrent Zoom. (Foto: Google)

 

”Professionelle” brugere af Meet – det vil sige dem, der har et betalt G Suite abonnement – vil have flere funktioner end gratisterne.

De kan f.eks. have op til 250 deltagere i et videomøde og streame indholdet til 100.000 seere. Desuden kan man optage og lagre video-konferencer, ligesom man kan pynte sine skærm-baggrunde med sjove filtre, fotos osv.

Google har dermed omsider skabt en reel konkurrent til Zoom, der er tidens mest downloadede app. Trods problemer med sikkerhed og anklager om misbrug af brugernes personlige data….

(Indledningsfoto til artiklen: Mohamed Hassan / Pixabay)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Misa er legekammerat og kammertjener