Danskere ikke glade for at bo i isolation

Misa er legekammerat og kammertjener

Hjemme-robotter er mærkelig nok aldrig blevet et hit. Forsøgene har ellers været mange gennem årene for at få folk overbevist om, at det var en god idé med et digitalt kæledyr eller en kammertjener, der var udstyret med elektron-hjerne.

Den første personlige robot, jeg har testet, kom trillende i slutningen af 1980’erne. Med lidt god vilje lignede den R2D2 fra Star Wars en smule.

Den kunne f.eks. bruges til at hente kolde øller og poser med snacks i køkkenet, mens man selv sad foran tv. Hvis der altså lige var en anden person i køkkenet til at åbne køleskabet og stille varerne på den selvkørende robot.

Misa robotten kommer med snesevis af spil ombord. (Foto: Misa)

Siden har vi f.eks. set Sonys Aibo robot-hund, der var sød, men alt for dyr. Aibo i katte-udgave har også været fremme. Det samme har mere menneskelignende robotter fra f.eks. Honda, og de billigste af dem mindede grangiveligt om Georg Gearløs’ Lille Hjælper fra Anders And tegneserierne.

I disse Corona tid, hvor mange folk skal holde sig hjemme og kun kan tale med omverdenen via telefon eller video-konference, må det være oplagt at markedsføre en personlig robot. Hvis den så samtidig her sociale talenter, kunne den måske blive et hit.

Det håber folkene hos kinesiske Misa i hvert fald. De har skabt en lille selv-gående robot med farveskærm i hovedet. Den kan genkende sine brugere, vise følelser i ansigtet, forstå tale og selv både snakke, synge og alarmere – hvis noget er galt.

Misa robotten kan bruges som personlig hjælper til ædre, som skærm til video-telefoni eller til at bestille varer via Google Assistant. (Foto: Misa)

Ifølge sine udviklere skal Misa være både en personlig ven, en lærer, en hjælper, en fotograf, et kæledyr, en vogter med alarm-blik og meget, meget mere. Med andre ord lige, hvad mange familier med hjemmegående børn eller enlige har brug for, der skal leve med social distance på grund af virus smittefaren udendørs.

Misa kommer med tusinder af timer af reklame-fri spil, lydbøger, lære-apps og videoer gemt i robottens mave. Mange af dem har kendte figurer som f.eks. Mr. Bean, Moomins, Little Miss, Peter Rabbit osv. Desværre alle på engelsk. En dansk udgave findes ikke og kommer nok først, når rigtigt mange i dette land bestiller en Misa robot.

Robotten kører med Android styresystemet og kan derfor bruge Google Assistant til at udføre mange af de sociale opgaver. Det kan f.eks. være at svare på spørgsmål eller gøre ting som at spille musik på stemme kommando fra sin ejer.

Den sociale robot har en karaoke app, så man kan synge med på melodien. (Foto: Misa)

Misas ansigt er en syv tommers touch skærm, der står i forbindelse med en fire-kerne processor, 2 GB RAM og 16 GB lager. Den rummer video-kamera, højttaler, to mikrofoner, Bluetooth og Wi-Fi. Desuden har den elmotorer til at bevæge ben, arme og hoved.

Meget praktisk er Misa forsynet med en række sensorer, der forhindrer robotten i at komme galt afsted. Den måler fafstande til objekter på sin vej ved hjælp af ultralyd, og den vil automatisk opdage, hvis vejen forsvinder. Det kan f.eks. ske, når robotten når til kanten af et bord.

Misa kan også udvides med sensorer, der opdager brand, varme, vand eller bevægelse, hvor der ellers skulle være stille og tomt. På den måde kan robotten fungere som indbruds-alarm, der kalder efter hjælp via internet.

Via Google Assistant kan Misa hente mad-opskrifter og læse op, hvordan de behandles til måltidet. (Foto: Misa)

Misa vejer 1,1 kilo og måler 29 centimeter i højden. Dens 10.000 mAh batteri kan holde den kørende og talende i otte timer, inden den skal lades op fra en stikkontakt.

Misas forældre forsøger i øjeblikket at skaffe penge til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo. Her er det ønskede beløb for længst kommet hjem, men interesserede kan fortsat bestille et eksemplar af robotten til særpris.

Den er på 2.405 kroner eller det halve af, hvad robotten senere vil koste i butikkerne. Misa vil efter planen trille ind i sit nye hjem i august….

(Indledningsfoto til artiklen: Misa)

Robotten indeholder masser af lære-apps og lydbøger. (Foto: Misa)

Misa reklamerer med, at robotten kan være den lille hjælper til hele familien. (Foto: Misa)

Misa kan vise følelser og skiftende humør via minespil på sin farveskærm. (Foto: Misa)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere ikke glade for at bo i isolation