Science fiction hjemmet er en realitet

iPhone er vigtigst for Apple

Det kan godt være, at Apple eventyret begyndte med en gør-det-selv mikrodatamat – det hed de dengang – som man selv skulle sætte et kabinet på.

Det er også korrekt, at Steve Jobs og Steve Wozniak først fik økonomisk succes, da de kopiere den grafiske brugerflade fra Xerox og præsenterede verden for Apple Macitosh – det var i 1984,

Men det helt, helt store gennembrud fik Apple først for 11 år siden, da man revolutionerede televerdenen med den første iPhone.

I dag er iPhone ikke kun en global succes af dimensioner. Apple er også utrolig afhængig af iPhone som det produkt, der holder koncernen på førstepladsen som verdens mest værdifulde virksomhed.

I årets første tre måneder sørgede iPhone for 62 pct. af Apples omsætning. Det er seks gange så meget som indtjeningen fra Mac computerne, der hver for sig koster betydeligt mere end en smartphone.

(Infografik: Statista.com)

Apple er fortsat en virksomhed, der er kendt for sin hardware. Når man spørger folk på gaden om Apple, vil de fleste nok straks svare iPhone, MacBook, iPad eller Apple Watch. Meget færre det indhold, man hælder i sin Apple – nemlig musik fra iTunes osv.

Apples seneste regnskabstal viser imidlertid, at service divisionen er ved at vokse sig næsten lige så vigtig som iPhones. Med 9.2 milliarder USD i omsætning i årets første kvaral er Services i dag Apples klart næststørste indtægtskilde.

Under Services finder man ting som Apple Music, iCloud, iTunes, App Store, Apple Pay eller Apple Care – og det er her, at Apple ser sin store fremtid. På samme måde som IBM, Microsoft eller Amazon, der alle satser stort på datalagring i skyen. Mere end på hardware.

Apple regner således med, at Services alene vil stå for 320 milliarder kroner (50 mia. USD) i omsætning i 2021. Måske æblerne er ved at blive til stærk æblesaft….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Science fiction hjemmet er en realitet