Glem tuben - tandpasta på tablet

Flere mobiler i DK end nogensinde før

På blot ét år er antallet af mobile data-abonnementer i Danmark steget med mere end 300.000. Det må betyde, at vi har flere smartphones kørende i vores lille land end nogensinde før.

Samtidig er danskernes data-forbrug vokset med 40,7 procent i det seneste år. Det højeste dataforbrug findes blandt teleselskabet 3’s kunder. De bruger i snit 12,4 GB om måneden.

Det viser den nyeste telestatistisk fra Energistyrelsen..Den dækker første halvår af 2019 og omfatter mobile data-abonnementer til mobiltelefoner, tablets og laptops. Ifølge Energistyrelsen bruger hver abonnent på tværs af alle teleselskaberne godt 9 GB data hver måned

De mobile data-abonnementer dækker mobil-abonnementer med data inkluderet, tillægs-abonnementer til f.eks tablets samt dedikerede data-abonnementer til mobilt bredbånd. De giver danskerne adgang til internet via mobilnettet.

Teleselskabet 3 vil opsætte 200 nye mobilmaster op i 2020. (Foto: 3)

Teleselskaberne byder på retten til at benytte frekvenser på mobilnettet på årlige auktioner, der afholdes af Energistyrelsen.

I 2020 planlægger styrelsen at sende de længe ventede 5G-frekvenser i udbud. 5G er den nyeste og hidtil hurtigste generation af mobilnettet. Når teleselskaberne får adgang til dem, vil de via mobilnettet kunne levere en hastighed og kapacitet, som matcher fiber-forbindelser i jorden

”5G kommer til at åbne helt nye muligheder, men allerede nu kan mobilnettet levere hastigheder og kapacitet, der matcher langt de flestes behov. Ellers ville danskerne vælge andre løsninger, og så ville vi ikke se den stigning i dataforbruget. Intet tyder på, at udviklingen har toppet eller flader ud. Tværtimod,” forklarer adm. direktør Morten Christiansen fra 3.

Som de øvrige teleselskaber er 3 ved at forberede 5G-tidens komme. Således planlægger 3 i 2020 at opsætte over 200 nye master i Danmark og samtidig øge kapacitet og hastighed i de eksisterende master. I alt har teleselskabet godt 2.3000 master, der dækker 99 procent af befolkningen med 4G netværk….

(Indledningsfoto til artiklen: Dean Moriarty / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glem tuben - tandpasta på tablet