Afrika dominerer Jorden om 80 år

Glem tuben – tandpasta på tablet

Hundreder af millioner tandpasta tuber af plastik eller metalfolie ender hvert år på lossepladser eller på havsens bund. Hver af dem tager over 500 år at bryde ned. Tilmed er de svære at genbruge.

De to canadiske iværksættere Mike Medicoff og Damien Vince har måske løsningen. Drop tandpasta på tube. Brug I stedet tandpasta, der kommer i form af tabletter. Helt uden plastic i og meget nem at håndtere. Tilmed slipper man for skænderiet i familien, om tandpasta tuben nu er blevet tømt eller ej.

De nye Change tandpasta piller kommer indpakket i poser af genbrugs-papir. Selve tabletterne indeholder mestendels naturlige ingredienser plus xylitol og dicalcium fosfat som i normale tandpasta.

Tandpasta pillerne kommer i poster af genbrugs-papir. (Foto Change)

Man tager blot en Change tablet i munden, tygger nogle gange på dem som på et bolsje – og børster så løs med fugtig tandbørste. Pillerne opløses med mundvandet og skummer op. Change dufter, smager og fungerer helt som tandpasta.

Inspirationen fik de to iværksættere fra Mike Medicoffs 16-årige datter, der ville gøre deres hjem helt plastik-fri. Det er ikke en helt nem opgave. Bare start med de ting, man har stående på badeværelset – tandbørster, tandpasta, medicin-dåser, shampoo flasker eller emballage til deodoranter og kosmetik.

Det har taget de to canadiere adskillige måneder at finde frem til en metode, der kunne fremstille piller i stedet for pasta, men ellers have samme kvaliteter og smag. Ellers ville folk ikke droppe den velkendte tube. De har de jo været vant til fra barnsben.

Her er de to opfindere af tandpasta på tablet, Mike Medicoff og Damien Vince. (Foto Change)

Den nye Change tablet er helt uden fluor, gluten, mælk, nødder og soya. Selv veganerne kan bruge dem uden at overtræde nogle af deres regler.

Ingredienser omfatter som nævnt xylitol og dicalcium fosfat, men også erytritol, sodium C14-16 olefin sulfonat, sodium bikarbonat, menthol, silicon dioxis, spearmint smagsstoffer og ekstrakt fra mentha spicata blade.

Man skal nok være kemiker eller tandlæge for at forstå disse betegnelser, men Change garanterer, at de er ufarlige. Tabletterne er samtidig afprøvet af både tandlæger og almindelige læger for at sikre, at alt er sikkert for både børn og voksne.

En pose indeholder tabletter nok til en almindelig brugers tandbørstning på en måned. Posen koster 10 dollars eller ca. 67 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Change Toothpaste)

(Foto: Change)

Når man nu undgår plastik i tuberne, bør tandbørsten vel også være træ. (Foto: Change)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afrika dominerer Jorden om 80 år