Nu bliver Canon lidt fræk

Roskilde var Instagram land

Det kan godt være, at vejret var ad h… til, og musikken ofte skuffede. Eller at tusinder af festival gæster tog hjem i utide – efterladende en kæmpe losseplads af brugte telte, madrasser, tømte øldåser og små lattergas patroner.

Alle disse ting til trods slog Roskilde Festival igen i år alle rekorder i mobiltelefon forbrug, Alene teleselskabet 3’s kunder på Roskilde formøblede 87 terabytes (TB) fra opvarmnings-dagen lørdag den 29 juni, indtil festivalen lukkede i dag.

Det er et otte procent højere dataforbrug end ved Roskilde i 2018. De 87 TB svarer til 1.617 døgns konstant Netflix video streaming i HD kvalitet.

Instagram var den helt store app på årets Roskilde. Et enormt antal billeder og videoer er uploadet fra festivalen til den populære, Facebook-ejede app.

Også rekorden for dataforbruget på en enkelt dag blev slået i år. Det skete i torsdags, da 3’s kunder sendte og modtog 14,1 TB på og omkring festivalpladsen i Roskilde. Til sammenligning brugte teleselskabets kunder 16,7 TB data på hele festivalen i 2014 – og den varede syv dage.

3 brugte bl.a. Roskilde Festival til at teste, hvordan overgangen fra 3G til 4G frekvenser ville gå i praksis. Den er for længst i gang rundt om i Danmark, men ingen steder sker det så drastisk som i Roskilde i de senere dage.

Tallene fra 3 afslører også, at Roskilde-gæsterne var ualmindeligt glade for at bruge Instagram i år. Uploads af billeder og video til det populære sociale medie var hoved-årsagerne til det tårnhøje dataforbrug.

Regnvejr og mudder kom til at præge årets Roskilde. Heldigvis er de fleste moderne smartphones vand- og snavs-tætte. (Alle Fotos: 3)

Her er lidt mere tele-statistik fra årets Roskilde, der åbnede den 29. juni og lukkede den 7. juli:

  • Totalt dataforbrug i 3’s mobile net – 87 TB.
  • Dataforbruget svarer til 1.617 døgns uafbrudt streaming af Netflix i HD.
  • Alene torsdag den 4. juli brugte 3’s kunder 14,1 TB data.
  • Den travleste time for tale-opkald var lørdag mellem kl. 00 til 01. Det var lige,før Robyn gik på scenen. I den time blev der foretager 25.000 opkald.
  • Festivalens travleste time for sms var onsdag fra kl. 18 til 19. Da blev der sendt 22.210 tekst-beskeder.

Mobiltelefonen er en uundværlig hjælper på Roskilde Festival. Uden den kan verden jo ikke følge med i, hvis der er fede koncerter på scenen.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver Canon lidt fræk