OnePlus TV tænder i september

Vinyl musik på højkant

LP-plader på vinyl har altid været kønnere og mere spændende at kigge på en cd-skiver og senere streamet og downloadet musik. Den kan man jo slet ikke se – kun høre.

Til gengæld kunne vinyl-plader lakeres i alle mulige farver, få trykt billeder på osv. Eneste problem: Man kunne kun se kunstværket, når pladen ikke blev afspillet. For så lå skiven jo vandret med en nål gravet ned i rillen. Ofte gemt under et støvlåg.

Amerikanske Fuse stiller i stedet vinylskiven lodret på sin nye pladespiller. Så har man den fulde visuelle effekt af sin musik – ikke kun den audio-mæssige.

Det ser jo ganske elegant ud. Spørgsmålet er blot, hvordan Fuser løser det fysiske problem med en lodret placeret tonearm. På en traditionel – og vandret spillende – grammofon har man jo tyngdeloven til at hjælpe med at holde diamant-nålen nede i pladerillen.

Fuse nyheden er i øvrigt ikke bare en pladespiller, der står på højkant. Det er et helt stereo-anlæg i sig selv. Grammofonens sokkel indeholder nemlig både motor til at rotere pladen, stereo forstærker, to fuldtone højttalere, FM-radio og vækkeur.

Fuse Vert Vertical Vinyl Audio System indeholder Bluetooth, så man kan streame musik via sin mobiltelefon og afspille det på den klassisk udseende pladespiller. Eller man kan koble et par større højttalere på trådløst.

Den skægge nyhed har også traditionelle input/output stik til eksterne lydkilder, der f.eks. kunne være en dvd-afspiller eller en kassette-båndoptager. Endelig er der USB-stik, hvor man sætte et stick i med musik på.

Det afrundede design i ægte aske-træ skal minde om musik-anlæg fra 1960’erne. Det lykkes jo meget godt, hvis man samtidig sætter en gammel LP med Beatles, Stones, Kinks, Beach Boys eller danske Defenders på.

Fuse’ lodret stående musik-maskine kan håndtere plader med både 33. 45 og 78 omdrejninger. Med andre ord kan også 100 år gamle lakplader afspilles. Som standard er monteret en ret ordinær keramisk pickup. Heldigvis kan man mod en beskeden merpris få den leveret med en helt sikkert bedre-lydende Audio-Technica AT-3600L pick-up.

Fuse har i øjeblikket succes med at få sin Vert pladespiller finansieret via ”crowd funding” på iværksætter portalen Kickstarter. Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til en særpris af 165 USD eller ca. 1.100 kroner. Den senere butikspris bliver 1.700 kroner….

 

 

Tonearmens sokkel og betjenings-panelet sidder ved siden af hinanden på fronten. Bagved pladen sidder en stander, der holder pladetallerken og remmen fra grammofon motoren

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus TV tænder i september