Apple vil ind i lavpris bærbare

Schweizisk præcision på banen

Da begrebet smartwatch blev lanceret for nogle år siden, slog de traditionelle urmagere i Schweiz sig i tøjret. Den slags nymodens pjat ville de ikke røre med en ildtang. De holdt på mekaniske urværker, som folk gerne ville betale lidt ekstra for.

Vurderingen har siden vist sig at være helt forkert. Ganske vist tog det længere tid end forventet, inden salget af smartwatches fik fart. Men i dag sælger Apple f.eks. flere af sine Watch modeller end hele den schweiziske ur-industri afsætter tilsammen – alle de berømte urmærker inklusive.

Stadig er det relativt få af de schweiziske urfabrikanter, der er gået helt digitalt. TAG Heuer kom først. Kort efter dukkede Breitling op – og nu følger et af de virkelige luksusmærker efter: Hublot.

Som fodboldfan skal man naturligvis støtte sit eget landshold under fodbold-VM i Rusland. Med Hublot uret følger en app, der kan vise samtlige 32 deltagerlandes fanefarver – også de danske rød/hvide.

Meget klogt har Hublot sikret sig en af dette års største tv-begivenheder til at markedsføre sit første smartwatch. Hublot skal nemlig levere det officielle ur, som alle dommerne under det kommende fodbold-VM i Rusland skal bære på armen.

Måske Hublot ikke kommer til at sælge millioner af ure til fodboldfans verden over. Det er Hublots nye ”Big Bang Referee” alt for dyr til. Men Hublot navnet vil blive meget mere kendt i dag – og det kan i sidste ende betyde, at flere vil vælge Hublot, når der skal købes et dyrt ur i fremtiden. Det er jo hele ideen med et sports-sponsorship.

Det nye fodbold-ur fra Hublot er pakket ind i en urkasse af let titanium. Den har en diameter på 49 mm, mens det indbyggede Amoled display er på 35,4 mm i diameter og 400 x 400 punkter i opløsning. Processoren er en Intel Atom Z34 med to kerner og 512 GB RAM.

Da Hublot uret indeholder Wear OS – det tidligere Android Wear – kan man ændre displayets udseende legende let. Uret er også kompatibelt med tusinder af Android apps – plus iPhone.

Big Bang Referee er vandtæt ned til 50 meters dybde, selvom dommeren nok har fløjtet kampen af for længst, hvis det russiske regnvejr skulle blive så slemt. Det indbyggede batteri er på 410 mAh, der skal sikre et helt døgns drift på en opladning. Styresystem er Wear OS – det nye navn for Android Wear.

Som andre avancerede smartwatches er Hublot nyheden naturligvis udstyret med et væld af sensorer og chips. Det er f.eks. GPS, gyroskop, bevægelses sensor, vinkelmåler, accelerometer samt mikrofon, vibrator, Wi-Fi og Bluetooth.

Som nævnt får alle fodbold-dommere under VM udleveret et eksemplar, som de skal have på under kampene. Dette ur vil bl.a. have special funktioner til at lægge ekstra tid til i forbindelse med f.eks. skadede spillere. Desuden kan det arbejde sammen med den nye digitale mållinie teknologi og vise på sin skærm, om bolden har været over linien eller ej.

Andre – mere almindeligt døde – kan selvfølgelig også købe et Big Bang Referee. I samme design, men uden special funktionerne. Til gengæld kan de downloade og bruge alle mulige Android kompatible apps til både sport og dagligdag.

En af de særlige features er en app, som viser, hver gang et mål er scoret ved fodbold-VM og af hvem. Alle mulige statistikker og stillinger kan også trylles frem på Hublot uren på ens arm.

Uret vil slå alarm 15 minutter, før hver kamp under fodbold-VM begynder. Så går fodboldfans ikke glip af noget som helst. Man kan indstille urskiven til at vise farverne fra ens yndlingshold, og man bliver orienteret om hver eneste frispark, indkast, straffe, gule og røde kort samt udskiftning af spillere.

Hublot er aldrig billig, og det er Big Bang Referee heller ikke. Fodbold-uret koster 5.200 USD eller ca. 33.000 kroner. Det fremstilles kun i 2.018 eksemplarer, og det kan købes hos Hublot forhandlere fra i dag den 1. maj….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil ind i lavpris bærbare