Så let kan en elcykel blive

Briller til de søvnløse

Mange mennesker bryder sig ikke om at spise sovepiller for at få bedre søvn om natten, eller de har ikke tålmodighed til at indgå i forløb med psykologisk træning og hypnose.

De har heldigvis fået en del nye gadges i de seneste par år, som udnytter elektronik og smartphones til at sikre sig en ordentlig søvn hver nat. Her på Leifshows.dk har jeg præsenteret flere af disse nyheder, der bl.a. omfatter intelligente hovedpuder, smartphone apps og nye smarte ørepropper.

Det seneste nye på søvn-feltet er Pegasi Smart Sleep II briller. De bruger erfaringer fra lysterapi til at stimulere bærerens nervesystem. Det sker ved hjælp af specielle grønne farver, som opfanges af øjets indre iris.

 

Ifølge Pegasi kan det grønne lys regulere brillebærerens produktion af melatonin i kroppen. Melatonin hormonet er med til at styre menneskets biologiske rytme og kan holde folk vågne – og det er jo ikke just formålet, når man gerne skulle få noget hvile og søvn.

USA’s astronauter har siden 2012 anvendt en lignende teknologi, når de er på rumfærd for NASA. Lysterapi anbefales derfor af American Academy of Sleep Medicine (AASM) som en medicin-fri metode til at kontrollere og forbedre søvn kvalitet.

Pegasi brillerne styres ganske enkelt med små knapper på stellet. Det sørger for 30 minutters lysbehandling ad gangen, og brillerne slukker automatisk efter den halve time. Via knapperne kan man også indstille brillerne til en 20 minutters ”strong” terapi eller 40 minutter med en ”mildere” påvirkning.

 

Brillerne har indbygget Bluetooth, så man trådløst kan overvåge sin søvnrytme via en medfølgende app til iPhone eller Android. App’en kan også bruges til at indstille længde og hyppighed af Pegasis lysbehandling.

Fabrikanten mener, at brillerne både er ideelle til hjemmebrug og til folk, der rejser meget og har problemer med tidsforskelle. Til rejsende kan Pegasi foldes sammen og lægges i et etui, der samtidig fungerer som oplader.

Brillerne skal normalt kun bæres i en halv time om dagen – gerne om morgenen, fordi de påvirker brugerens biologiske ur hele døgnet.  De første effekter skal vise sig efter syv dages brug.

Pegasi Smart Sleep Glasses II kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Kickstarter. Her begynder introduktions-prisen ved 79 USD eller ca. 500 kroner. Levering vil ske til august….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så let kan en elcykel blive