Samsung udfordrer Apples iPad Pro

Nokia 9.1 får fem kameraer

Nokias nuværende topmobil kører med Qualcomms Snapdragon 845 processor, og den er helt yt blandt entusiasterne. 845 var ”top of the pops” i 2018. I år skal man havc den nyere 855 chip ombord, hvis man vil kunne hævde sig blandt mobilmarkedets store.

Det er finnerne godt klar over. Derfor skynder de sig i øjeblikket med at få en afløser klar for Nokia 9. Den kommer formentlig allerede her i august eller senest start september i skikkelse af den nye Nokia 9.1 Pure View, som skal ud over konkurrere snude om snude med OnePlus 7 Pro, Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10 og Apples kommende iPhone 12 Xs,

I forbindelse med Mobile World Congress i februar løftede Nokia sløret for sit Penta kamera set-up, der rummer ikke færre kameraer på mobilens ryg. Dermed sætter Nokia en ny rekord i billedskydere. Huawei og Samsung har nemlig begge ”kun” fire kameraer som maximum.

Nokia 9.1 ventes også at få 5G telefoni som standard. Det er Nokia næsten tvunget til, eftersom firmaet hævder at være den i øjeblikket største udruller af 5G netværk i verden. Foran Huawei og Ericsson. Nokia må have en egen telefon til at vise 5G’s muligheder på.

Nokia ser til gengæld ud til undgå racet om stadig større skærme. Den nye Nokia 9.1 får et seks tommers Pure View display i pOLED teknologi og fornem Quad HD+ kvalitet. Skærmen kan vise billeder med HDR 10 og har sin sarte overflade beskyttet bag Gorilla Glass 5.  Bag glasset ligger også fingeraftryks skanneren.

Som nævnt får Nokia 9.1 en moderne Snapdragon 855 processor med tilhørende Adreno 640 grafikchip. Hukommelsen bliver som standard på 6 GB RAM og 128 GB lager. Sidstnævnte kan udvides til 400 GB via MicroSD kort.

Nokias meget omtalte Penta feature omfatter fem kameraer, der alle har optisk billed stabilisering (OIS) og styres af en chip med kunstig intelligens (AI).

Alle fem rummer en 12 megapixel sensor, men har forskellige formål. Tre af dem er i farve, to i sort/hvid. På forsiden af Nokia 9.1 er anbragt et selfie kamera på 20 megapixel

Den nye Nokia telefon bliver vand- og støvtæt efter IP68. Den kører som standard med Android 9.0 Pie og rummer er ret lille batteri på 3.320 mAH og hurtig opladning med 18 watt. Farverne bliver i hvert fald Midnight Blue og hvid. Mon ikke der også kommer en mørkere version i sort eller gråt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung udfordrer Apples iPad Pro