Apple scorer på alt det andet

Samsung udfordrer Apples iPad Pro

Egentlig var Samsungs nye Galaxy Tab S6 tablet ventet i næste uge, når næste generation Galaxy Note10  telefon har officiel premiere.

Men Samsung ønsker helt åbenlyst, at fokus ikke skal fjernes fra sin nye tablet med 10,5 tommer skærm. Derfor lanceres den uge tidligere – nemlig i dag. Så er der større chancer for, at medierne skriver mere om dem.

Det har Samsung helt ret i.

Den nye Galaxy Tab S6 ruller ud som en direkte konkurrent til Apples lille iPad Pro model på 11 tommer. S6 bliver bare billigere. 5.999 kroner for udgaven med Wi-Fi. 6.499 kroner, hvis man også vil have 4G telefon i. Det lyder som helt ok priser.

Med Galaxy Tab S6 følger et Book Cover tastatur.

Skærmen er af AMOLED typen og så stor, at man virkelig kan arbejde på den. Det vil for de flestes vedkommende være med den indbyggede S Pen. Den har nu fået Bluetooth, så den kan fungere som en trådløs fjernkontrol.

De dage er ovre, hvor pennen til en tablet kun var til at skrive eller tegne med. I dag er den et multimedia værktøj for både kreative og for folk, der arbejder med f.eks. store regneark og databaser.

Som altid prøver Samsung at holde hemmeligt, hvilken processor der sidder i de nye produkter. I forbindelse med Galaxy Tab S6 får vi kun at vide, at det er den første 7 nm chip i en Samsung tablet.

https://www.youtube.com/watch?v=yilbQbIm7UU

Uden at skille kabinettet ad er jeg dog sikker på, at der er tale om Qualcomms nyeste Snapdragon 855 superchip. Muligvis lægger Samsung en tilsvarende Exynos processor af egen avl i tabletten i nogle lande.

Under alle omstændigheder vil det være et kraftværk i en tablet, som har enten 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager at sprede sig på. Man tænder nyheden ved at trykke to gange på skærmen og så lade sit fingeraftryk tjekke af en skanner, der ligger i selve displayet. Præcis som på Samsungs seneste smartphones.

Den stærke processor gør det bl.a. muligt at multitaske på skærmen. Man kan f.eks nemt se en video, mens man skriver noter med S Pen i et andet vindue. Håndskrevne tekster kan så hurtigt konverteres til f.eks. Microsoft Notes med et enkelt klik.

Når Samsung Galaxy Tab S6 kommer på gaden i det tidlige efterår, bliver det i disse tre farver.

Galaxy Tab S6 er også den første Samsung tablet med dobbelt kamera. Igen er mobiltelefonerne forbillede. Tablets kommer et par sæsoner senere med samme teknologi. I Tab S6 er der tale om billedskydere på 13 og 5 megapixel, der kan optage video i 4K. Selfie-kameraet på fronten er tilsvarende på 8 MP.

Både videoafspilningen i 4K (3.840 gange 2.160 punkter og afspilningen i 8K foregår med kun 30 billeder i sekundet. For de fleste vil det derfor være noget, man teoretisk kan. I praksis vil de bruge en lavere opløsning for at få video-billederne til at se mere naturlige ud.

Både Netflix og Spotify kan integreres uden problemer, og brugerne kan nemt finde ønsket gennem en god søgefunktion. Det er med til at gøre Galaxy Tab S6 til hjemmets underholdnings-central, der både bruges til video, tv, musik, spil, surfing på internet og til at lægge beskeder til hinanden.

Ligesom på Samsungs seneste smartphones er fingeraftryks skanneren forsvundet ind under skærmglasset på den nye Galaxy Tab s6.

I den forbindelse kan Samsungs Daily Board være et fint værktøj. Det fungerer som familiens opslagstavle, fælles noteblok. Boardet viser også klokken, dagens vejr og udvalgte fotos, når tabletten står i standby.

Med sin 10,5 tommers skærm fylder Samsung Galaxy Tab S6 kun 244 gange 159 gange 5,7 mm. Vægten er 420 gram. Der er fire AKG højttalere indbygget, og batteriet er på 7.040 mAh med mulighed for hurtig opladning.

Den nye Android tablet kommer til salg fra det tidlige efterår. Da vil den kunne fås i farverne Mountain Gray, Cloud Blue og Rose Blush….

Som den første Galaxy tablet har den nye S6 et dobbelt kamera på ryggen.

 

 

 

https://www.samsung.com/dk/

 

http://www.samsungmobilepress.com/

………………..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple scorer på alt det andet