Pas på hvem der angriber online

High Five til alle dine stik

iPhones bruger Lightning porte. Nyere Android mobiler – og iPad Pro – er udstyret med USB-C stik. Laptops har en blanding af USB-A og USB-C. Og løse opladere kan man købe til alle platforme. Ellers kan man jo ikke få nye kræfter pumpet ind i ens mobile enheder.

High Five er en små-genial løsning, der forsøger at skabe lidt orden i rodet omkring alle de forskellige stik. Nyheden er nemlig et 5-i-1 kabel, der er så lille, at man snildt kan have det med i sin nøglering.

High Five kan f.eks. hente frisk strøm fra en USB-A eller USB-C oplader og viderelede energien til en port med USB-C, Lightning eller mikro-USB. Når man lægger dem sammen, fremkommer tallet fem.

Alsidige konvertere og kabler findes allerede på markedet. Ganske rigtigt. Men ingen fylder så lidt som High Five. Syv centimeter i længden og 15 gram er alt, man behøver at slæbe rundt på for at være forberedt på næsten alle udfordringer med at lade sine gadges op.

High Five er fremstillet af 13 forskellige metaller for at skabe optimal gennemstrømning i kablet. De to ender er samtidig gjort magnetiske, så de kan klipses sammen, når ledningen ikke er i brug.

USB-A adapteren kan så fungere som en beskyttelses-kappe. Dertil kommer en silikone strimmel, som man kan bruge til at fastgøre High Five til f.eks. en nøglering.

Designeren af High Five – det tyske firma Vonmählen – regner med, at nyheden kan blive en uundværlige lille hjælper til alle, der er meget undervejs.

High Five vil fungere med stort set alt fra smartphones og tablets til kameraer, e-læsere og laptops. Rejsende vil sikkert elske, at High Five ikke lægger ekstra vægt i bagagen.

Det eneste, High Five ikke har, er en strømforsyning. Man skal stadig have en oplader med sig, som kan puttes i en stikkontakt – eller måske en laptop, der kan aflevere noget af sin strøm til sultne mobiltelefoner.

Ganske utraditionelt har Vonmählen sendt High Five til finansiering på begge de to store iværksætter portaler Kickstarter og Indiegogo på samme tid. Priserne er de samme, men der er forskel på de farver, man kan bestille High Five kablet i.

Topmodellen High Five C kan arbejde med flere former for hurtig opladning og data-overførsel – ud over de gængse standarder naturligvis. Modellen fås dog kun med USB-C og USB-A, så man ikke får den fulde fleksibilitet med Lightning og micro-USB inklusive.

Alt efter model begynder priserne ved 14 euro – godt 100 kroner. Den planlagte levering vil ske senest til maj….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på hvem der angriber online