Mere græskar end Allehelgen

Lademåtten er i kork

For nogle år siden gik der voldsom mode i at gøre musemåtter ved pc’en mere dekorative. Man så varianter med folks egne fotos på – børn, kærester eller vovser. Firmaer sendte dem ud som reklamegaver med logo på, og i det hele taget kunne man ikke sådan bare have en sort eller grå plamage i kunststof liggende på ens pæne skrivebord.

Musemåtter tænker de færreste over nutildags, medmindre man er spil-freak og skal have fat i en af måtterne med en særlig hurtig overflade. For de fleste andre er musemåtterne blevet for almindelige. Ikke engang ergonomien tænker så mange på længere. Musemåtter med indbygget gele vulster til at hvile håndledet på, ser man sjældent opreklameret nu om dage.

Måske det næste store modefænomen så bliver lademåtter. Trådløse opladere, som man lægger sin smartphone eller sit smartwatch på, når de er trætte og trænger til ny energi.

Trådløse opladere har fået ekstra aktualitet, efter at Apple (omsider) har indført teknologien i sine nye iPhone 8 og iPhone X telefoner. Til Android har de eksisteret gennem flere år.

Apple sidder på over 50 pct. af det danske marked for smartphones og smarte ure, så det må da skabe en efterspørgsel efter pæne lademåtter eller dimser.

Apple har endnu ikke udsendt sin egen trådløse lademåtte, men man kan få en del andre, som er mere eller mindre elegante at se på. Desuden har IKEA en møbelserie, der har paneler til trådløs opladning integreret.

Den nye Wireless Charging Pad fra Grovemade hører til de mere dekorative af slagsen. I stedet for at have en metalplade eller et stykke kunststof, hvor man lægger sin mobiltelefon, ligner Grovemade et gryde-underlag i ægte kork.

Den naturlige overflade passer nok bedre ind i et dansk hjem med møbler af træ end en high-tech måtte i metal. Funktionen og effektiviteten er den samme, og Grovemade nyheden skal passe til de fleste elektroniske gadges, der bruger Qi standarden til trådløs opladning. Det gør bl.a. Apple, men tjek lige for en sikkerheds skyld, om lademåtte og telefon er kompatible, inden I hiver kreditkortet frem. Qi er ikke lige Qi hos alle. Selvom man kalder det en standard.

Kork-måtten, der giver din smartphone nye kræfter, koster 79 USD eller lidt over 500 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere græskar end Allehelgen